Ολυμπιακός: “Αυτοκτόνησε” στον τελικό. Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Σαμπαντέλ


Η ομάδα πόλο γυναικών του Ολυμπιακού βρέθηκε “αγκαλιά” με τον ευρωπαϊκό τίτλο” στον τελικό κόντρα στη Σαμπαντέλ, αλλά τελικά ηττήθηκε στο τέλος με 13-11 και έμεινε στη -σπουδαία κατά τα άλλα- δεύτερη θέση.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο, με την κατάκτηση της δεύτερης θέση στην Ευρώπη στη γυναικεία υδατοσφαίριση, αλλά έχασε μεγάλη ευκαιρία για την κατάκτηση του τροπαίου.

Η ελληνική ομάδα βρέθηκε να προηγείται 11-8 επί της Σαμπαντέλ, περίπου πέντε λεπτά πριν τη λήξη, αλλά δεν άντεξε στο τέλος στην «πίεση» των αντιπάλων και γνώρισε την ήττα με 13-11 στον τελικό του final-4 της Euroleague.

Η μεγάλη διαφορά στις αποβολές, αλλά και το χαμένο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου με το σκορ στο 11-10, αποτέλεσαν τους καταλυτικούς παράγοντες που εμπόδισαν την ελληνική ομάδα να επαναλάβει το θρίαμβο του 2015 και ανέβει στον ευρωπαϊκό «θρόνο». Έτσι, η γηπεδούχος ισπανική ομάδα, κατέκτησε έτσι για πέμπτη φορά στην ιστορία της το ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-3, 5-2Τα στατιστικά των παικτριών

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Μαργ. Πλευρίτου, Γκόφερς, Μπάκλινγκ 4, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα

Σαμπαντέλ (Νταβίντ Πάλμα): Έστερ, Ματ. Ορτίθ 1, Εσπάρ 1, Μπ. Ορτίθ 3, Χ. Φάρε, Στέφενς 1, Κόρντομπες, Γκαρσία 1, Φόρθα 2, Νιούσχουλ 4, Ντομενέτς, Λέιτον, Α. Φάρε

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ