Η μους γιαουρτιού με βύσσινα είναι ένα επιδόρπιο ελαφρύ και φρουτένιο καθώς ευφραίνει τον ουρανίσκο. Ο συνδυασμός της κρέμας από στραγγιστό γιαούρτι με την οξύτητα των βύσσινων δημιουργεί μια ισορροπημένη γεύση, ιδανική για καλοκαιρινές βραδιές ή ως ανάλαφρο κλείσιμο σε ένα γεύμα.
Μους γιαουρτιού με βύσσινα – Χρόνος προετοιμασίας
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά (χωρίς τον χρόνο ψύξης)
Χρόνος ψύξης: τουλάχιστον 2 ώρες
Υλικά (για 4 μερίδες)
Για τη μους:
-
400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή 2%)
-
200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
-
4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
-
1 βανιλίνη ή 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
-
3 φύλλα ζελατίνας ή 6 γρ. σε σκόνη (προαιρετικά, για πιο σταθερό αποτέλεσμα)
Για την επικάλυψη βύσσινου:
-
300 γρ. βύσσινα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
-
3 κ.σ. ζάχαρη
-
1/2 λεμόνι (χυμός)
-
1 κ.γ. κορν φλάουρ (προαιρετικά για δέσιμο)
Εκτέλεση
Μους:
-
Αν χρησιμοποιήσεις ζελατίνη, μούλιασε τα φύλλα σε κρύο νερό για 5 λεπτά. Ζέστανε 2 κ.σ. από την κρέμα γάλακτος και διέλυσε εκεί τη ζελατίνη.
-
Στο μεταξύ, χτύπησε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή (σαντιγί).
-
Σε μπολ, ανάμειξε το γιαούρτι, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Πρόσθεσε τη διαλυμένη ζελατίνη (αν χρησιμοποιείται).
-
Ενσωμάτωσε απαλά τη σαντιγί στο μείγμα του γιαουρτιού με κυκλικές κινήσεις.
-
Μοίρασε σε ποτήρια ή μπολ και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Επικάλυψη βύσσινου:
-
Σε μικρό κατσαρολάκι βάλε τα βύσσινα με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Σιγόβρασε για 5-7 λεπτά.
-
Αν θέλεις πιο παχύρρευστη σάλτσα, διάλυσε το κορν φλάουρ σε 1 κ.σ. νερό και πρόσθεσέ το.
-
Άφησέ τη σάλτσα να κρυώσει τελείως.
Σερβίρισμα:
-
Ρίξε μια κουταλιά σάλτσας βύσσινου πάνω από κάθε μερίδα μους.
-
Προαιρετικά: στόλισε με φύλλα δυόσμου ή ξύσμα λεμονιού.
Tips
-
Μπορείς να αντικαταστήσεις τα βύσσινα με φράουλες, κεράσια ή κράνα.
-
Αν προτιμάς πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις και λίγο λικέρ βύσσινο στη σάλτσα.
-
Η μους διατηρείται στο ψυγείο έως 3 μέρες.

