Παρουσίαση του νέου ελαφρού επιθετικού ελικοπτέρου MD-969


Η MD Helicopters Inc. παρουσίασε το νέο επιθετικό ελικόπτερο MD 969 στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης HAI Heli-Expo 2019, όντας εξέλιξης της πετυχημένης σειράς MD 900/902 της εταιρείας.

Για τις ανάγκες της έκθεσης παρουσιάστηκε σε μία οπλισμένη διαμόρφωση με ατρακτίδια πολυβόλων και κάλαθους ρουκετών ώστε να τονίζεται ο «μάχιμος» χαρακτήρας του και προσανατολισμός.

Ο κυριότερος νεοτερισμός του είναι το νέο ολοκληρωμένο «γυάλινο» πιλοτήριο IDU-680 της Genesys Aerosystems Advanced, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά ικανό και προσαρμόσιμο πιλοτήριο επόμενης γενιάς, το οποίο επιλέγεται κατά προτίμηση και για τα νέας κατασκευής ελικόπτερα MD-530G.

Εκτός από τα προηγμένα ηλεκτρονικά πτήσης, το MD-969 διαθέτει και μια εξειδικευμένη πλατφόραμα ανάρτησης οπλισμού σχεδιασμένη από την MDHI ειδικά για αυτό το ελικόπτερο, που του επιτρέπει μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία και εκτεταμένες δυνατότητες αποστολής.

Η πλατφόρμα επιτρέπει την ανάρτηση μέχρι και 6 σταθερών σταθμών οπλισμού, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει την πρόσβαση στην καμπίνα τόσο για παράλληλη χρήση επιπλέον οπλισμού αναρτημένου σε έστορες όσο και για παράλληλη μεταφορά επιβατών, μέχρι οκτώ.

Το ελικόπτερο είναι πιστοποιημένο για χειρισμό από έναν μόνο πιλότο και μπορεί να εκτελέσει μία ευρεία γκάμα αποστολών, από αεροπορικές επιδρομές, αναγνώριση, έρευνα και διάσωση, διακομιδές τραυματιών, διοίκηση κι έλεγχο και μεταφορά προσωπικού.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ