Σαλβαρόρ: Ένα εξωτικό ταξίδι στην «πρωτεύουσα της χαράς»!

Το Σαλβαδόρ, πρωτεύουσα της βραζιλιάνικης πολιτείας Μπαΐα και πρώην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, είναι πολύ φημισμένο για την κουλτούρα, την κουζίνα, τη μουσική και την αρχιτεκτονική του, που έχουν έντονες αφρικανικές επιρροές αλλά και την καποέιρα.

Γνωστό ως «πρωτεύουσα της χαράς» λόγω του καρναβαλιού του που διαρκεί µία εβδομάδα, το Σαλβαδόρ προσφέρει έναν συνδυασμό σύγχρονης μουσικής και τέχνης µε παραδοσιακή αρχιτεκτονική που διατηρείται άθικτη από το 17ο αιώνα.

Η πόλη χωρίζεται στη Cidade Alta (την Άνω πόλη) και τη Cidade Baixa (την Κάτω πόλη), που συνδέονται µε τελεφερίκ, µε ένα μεγάλο ασανσέρ (ασανσέρ Lacerda) που ανεβοκατεβάζει τους επιβάτες του σε ύψος 72 μέτρων και µε μερικούς πολύ απότομους δρόμους (ladeiras).

Υπέροχη είναι η παραλιακή συνοικία Μπάρα και το ιστορικό τµήµα του Σαλβαδόρ µε τις αποικιακές γειτονιές του 17ου αιώνα. Το Πελοουρίνιο (Πελό), µε το µεγαλύτερο και καλύτερα διατηρηµένο συγκρότηµα αποικιακής αρχιτεκτονικής του Νέου Κόσµου, χαρακτηρίστηκε το 1985 από την UNESCO ως Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς.

Είναι µια τουριστική «Μέκκα», µε λιθόστρωτα δροµάκια, πολύχρωµα σπίτια, εστιατόρια, bars, galleries και boutiques. Επίσης, θα κάνετε µια βόλτα στο Μερκάντο Μοντέλο, το κέντρο πώλησης χειροτεχνηµάτων και σουβενίρ.

Επισκεφτείτε τα νησιά της πολιτείας, όπως το ο Ilha de Frades µε το απόλυτο εξωτικό τοπίο, λευκή απέραντη αµµουδιά και κοκοφοίνικες. Συνεχίστε στο Ilha de Itaparica -το τρίτο µεγαλύτερο νησί της Βραζιλίας. Θα φτάσετε µέχρι την ακτή και από εκεί αν θέλετε να πάτε στην ενδοχώρα του νησιού, θα το κάνετε µε µια έξτρα χρέωση.

Στο Σαλβαδόρ θα έχετε επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσετε µια τελετή Καντοµπλέ, µια «δαιµονική» λατρεία που έχει τις ρίζες της στην Ακτή των Σκλάβων της Αφρικής, σε ένα «καθαγιασµένο» κτίσµα στις παρυφές της πόλης, το Τερέιρο.

Η καλύτερη εποχή για να πάτε στο Σαλβαδόρ είναι από τον Δεκέµβριο µέχρι τον Μάρτιο, καθώς τότε είναι καλοκαίρι και η θερµοκρασία φτάνει στους 30 βαθµούς.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ