Ο Δήμος Φυλής παρουσίασε τη “στέγη” της ΑΕΚ. Αποκάλυψη από Αγγελόπουλο


Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (20.04.2019) η παρουσίαση του μεγαλόπνοου πρότζεκτ του Δήμου Φυλής που περιλαμβάνει και το αθλητικό πάρκο στο οποίο θα δεσπόζει το κλειστό της ΑΕΚ. Τι ειπώθηκε στην παρουσίαση για την αξιοποίηση των χώρων και τη συγκοινωνία. Αποκάλυψη από Αγγελόπουλο για “κιτρινόμαυρο” final 4 στο νέο “σπίτι” των “κιτρινόμαυρων”.

Ο Δήμος Φυλής παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου το σχέδιο “Φυλή 2021” το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ΚΑΕ ΑΕΚ και την προσπάθεια της να δημιουργήσει το νέο της “σπίτι” στο ολυμπιακό κλειστό της πάλης, που βρίσκεται στα Άνω Λιόσια.

Η ολυμπιακή εγκατάσταση θα περάσει από το ΕΤΑΔ, στην “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ και όλες οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν με την σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Η ΑΕΚ θα δημιουργήσει έτσι ένα “παλάτι” 10.000 θέσεων, ενώ θα έχει και 20.000 τ.μ για τις ακαδημίες της.

Μάλιστα, στην παρουσίαση επισημάνθηκε ότι θα δημιουργηθεί νέος σταθμός Προαστιακού μεταξύ του Κυβερνητικού και Τεχνολογικού Πάρκου που βρίσκονται μέσα στο πρότζεκτ, ενώ θα γίνει κι επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό, που θα βρίσκεται πολύ κοντά στο γήπεδο.

Από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου Φυλής επισημάνθηκε ότι μέχρι να γίνει η ολοκλήρωση των έργων, η πρόσβαση των οπαδών στο γήπεδο, πέρα από οδικώς, θα γίνεται και από την δημοτική συγκοινωνία!

Μάλιστα, τονίστηκε προς την πλευρά του Μάκη Αγγελόπουλο πως “από τη νέα σεζόν η μπασκετική ΑΕΚ θα αγωνίζεται εδώ, έχουμε τη δυνατότητα να τα υλοποιήσουμε όλα από αύριο”.Τα όσα ειπώθηκαν για το αθλητικό πάρκο και το κλειστό της ΑΕΚ:

“Το αθλητικό πάρκο θα περιλαμβάνει τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του κλειστού σταδίου βαρέων αθλημάτων και το γήπεδο ποδοσφαίρου της τοπικής ομάδας του Ακρατήτου. Το κλειστό ολυμπιακό κέντρο πρόκειται να παραχωρηθεί από την ΕΤΑΔ στην ΚΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της ιστορικής ομάδας καλαθοσφαίρισης. Σημειώνεται ότι η παραχώρηση περιλαμβάνει τις υφιστάμενες δομημένες εγκαταστάσεις καθώς και δυνατότητα επιπλέον δόμησης 20.000 τ.μ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά και εγκατάσταση όλων των αθλητικών ακαδημιών της ερασιτεχνικής ΑΕΚ σε όμορες εκτάσεις που θα διαθέσει προς χρήση ο δήμος Φυλής με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Ταυτόχρονα, με μέριμνα του Δήμου Φυλής θα γίνει ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του σταδίου αλλά και του γηπέδου της ιστορικής ομάδας του Ακρατήτου, το οποίο θα παραμείνει προς χρήση από την ιστορική ομάδα της πόλης, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά πάρκα της χώρας.

Το γεγονός αυτό, θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του brand name της πόλης, καθόσον στη Φυλή θα βρίσκεται ο μεγαλύτερος ορθόδοξος χριστιανικός ναός στον κόσμο, αλλά και η ΚΑΕ ΑΕΚ που έχει ως έμβλημα τα σύμβολα της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Η διεθνείς διάσταση του ναού αλλά και η συμμετοχή της ΚΑΕ ΑΕΚ σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα μεταβάλλουν οριστικά την ταυτότητα της πόλης. Η Φυλή θα δημιουργήσει ένα γεωπολιτισμικό brand name διεθνούς εμβέλειας και η ΚΑΕ ΑΕΚ με τα σύμβολά της είναι η ιδανική πρέσβειρα για να το μεταφέρει στην οικουμένη.”Αγγελόπουλος: “Υπάρχει δέσμευση της FIBA πως το επόμενο Final-4 που θα πάμε θα γίνει στο νέο μας γήπεδο!”

Ο Μάκης Αγγελόπουλος έκλεισε την παρουσίαση -μετά από κάλεσμα του δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού- και αποκάλυψε ότι υπάρχει δέσμευση της FIBA πως το επόμενο Final-4 που θα συμμετάσχει η ΑΕΚ, θα πραγματοποιηθεί στην αρένα των Λιοσίων.

“Η ΑΕΚ θυμίζει τις χαμένες πατρίδες. Τα ιδανικά που πρεσβεύει αυτή η ομάδα παραμένουν αναλλοίωτα. Θα προβάλουμε αυτό το έργο στα πέρατα της γης. Υπάρχει δέσμευση της FIBA πως το επόμενο Final-4 που θα πάμε θα γίνει στο νέο μας γήπεδο!Σε αυτήν την αρένα” τόνισε ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ