Τα αυτοκίνητα που άξιζαν τελικά τα λεφτά τους!

Οι ιδιοκτήτες κλασσικών αυτοκινήτων δεν θα έπρεπε να δοκιμάσουν ποτέ μια ανάποδη στροφή τύπου J-turn. H oπισθοπορεία και η απότομη στροφή 180 μοιρών μπορεί να προκαλέσουν ζημιές σε μια πολύτιμη επένδυση.

Η «καμπύλη J» από την άλλη θα έπρεπε να μελετηθεί από όλους. Αυτό είναι το σχήμα που παίρνουν οι τιμές για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα: υποτίμηση σε ένα ελάχιστο επίπεδο η οποία ακολουθείται από αύξηση. Για λίγους τυχερούς, αυτό μπορεί να σημαίνει μια τιμή πολλαπλάσια από την αρχική.

Ορισμένα μοντέλα τα οποία ακολουθούν την πορεία της «καμπύλης J» απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Τα αυτοκίνητα που κατασκευάζουν οι Porsche, Ferrari και Aston Martin έχουν την απαραίτητη αίγλη.

Ωστόσο, οι ημέρες της γενικής ανοδικής πορείας των τιμών έχουν παρέλθει. Οι τιμές έπεσαν περίπου 6% το πρώτο τρίμηνο, λέει η συμβουλευτική εταιρεία Historic Automobile Group. Οι επενδυτές που ενδιαφέρονται για αυτήν την ειδική κατηγορία ενεργητικού πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτοκίνητα τα οποία μόλις ξεπέρασαν την αρχική τιμή πώλησης σε αποπληθωρισμένους όρους. Αυτά μπορεί να αποδειχθούν τα ακριβά κλασσικά μοντέλα του μέλλοντος.

Λίγα αυτοκίνητα από τη δεκαετία του 1980 έχουν περάσει τη σημαία του τερματισμού. Στα μοντέλα τα οποία η τιμή τους έχει εκτοξευτεί περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η Porsche 911 Turbo του 1982, το κατεξοχήν όχημα των στελεχών του City. Άλλα μοντέλα βρίσκονται ακόμα κάτω από το επίπεδο τιμών που θα τους χάριζε την ταμπέλα του κλασσικού, με το μέλλον τους να παραμένει αβέβαιο. Οι Jaguar XJ220 αλλάζουν αυτή τη στιγμή χέρια για μόλις $450.000, περίπου 40% πάνω από την αρχική τιμή.

Η αλλόκοτα όμορφη Mercedez-Benz 300 SL από τα μέσα του 1950 θέτει το μέτρο για τους επενδυτές. Τα αυτοκίνητα αυτά άλλαζαν χέρια σε καλή τιμή λίγο μετά την κυκλοφορία τους, παραμένοντας κάτω από την αρχική τιμή πώλησης για μια δεκαετία. Τώρα πωλούνται εκατοντάδες φορές πάνω από την αρχική τιμή σε αποπληθωρισμένους όρους.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ