5 Δεκεμβρίου 2025

Δροσερή μακαρονοσαλάτα με τόνο και καλαμπόκι


Αν ψάχνεις μια εύκολη, γρήγορη και δροσιστική λύση για ελαφρύ μεσημεριανό, βραδινό ή και για το τραπέζι του μπουφέ, αυτή η μακαρονοσαλάτα είναι ιδανική. Ο τόνος προσθέτει πρωτεΐνη, το καλαμπόκι γλυκύτητα, ενώ τα ζυμαρικά την κάνουν χορταστική. Σερβίρεται κρύα και είναι τέλεια για καλοκαιρινές μέρες ή για φαγητό στο γραφείο.

 Μακαρονοσαλάτα με τόνο και καλαμπόκι – Χρόνος προετοιμασίας:

  • Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
  • Μερίδες: 4-5 άτομα

Υλικά:

  • 250 γρ. ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι ή φουσίλι)

  • 1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένο

  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα

  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

  • 1 μικρό αγγουράκι, κομμένο σε μικρούς κύβους

  • 1/4 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο

  • 3 κ.σ. μαγιονέζα

  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)

  • 1 κ.σ. μουστάρδα

  • Χυμός από 1/2 λεμόνι

  • Αλάτι & πιπέρι

  • Φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν (ή τα ξεπλένουμε με κρύο νερό).

  2. Σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, την πιπεριά, το αγγουράκι και το κρεμμύδι.

  3. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

  4. Προσθέτουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.

  5. Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα.

  6. Σερβίρουμε παγωμένη, γαρνιρισμένη με λίγο φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο.

Tips:

  • Μπορείς να προσθέσεις κάπαρη ή ελιές για επιπλέον ένταση.

  • Αν θέλεις πιο υγιεινή εκδοχή, χρησιμοποίησε ολικής άλεσης ζυμαρικά και light μαγιονέζα.

  • Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 ημέρες, ιδανική και για meal prep!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ