Αν ψάχνεις μια εύκολη, γρήγορη και δροσιστική λύση για ελαφρύ μεσημεριανό, βραδινό ή και για το τραπέζι του μπουφέ, αυτή η μακαρονοσαλάτα είναι ιδανική. Ο τόνος προσθέτει πρωτεΐνη, το καλαμπόκι γλυκύτητα, ενώ τα ζυμαρικά την κάνουν χορταστική. Σερβίρεται κρύα και είναι τέλεια για καλοκαιρινές μέρες ή για φαγητό στο γραφείο.
Μακαρονοσαλάτα με τόνο και καλαμπόκι – Χρόνος προετοιμασίας:
- Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά
- Μερίδες: 4-5 άτομα
Υλικά:
-
250 γρ. ζυμαρικά (κοφτό μακαρονάκι ή φουσίλι)
-
1 κονσέρβα τόνο σε νερό, στραγγισμένο
-
1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβα
-
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
-
1 μικρό αγγουράκι, κομμένο σε μικρούς κύβους
-
1/4 κρεμμύδι κόκκινο, ψιλοκομμένο
-
3 κ.σ. μαγιονέζα
-
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα)
-
1 κ.σ. μουστάρδα
-
Χυμός από 1/2 λεμόνι
-
Αλάτι & πιπέρι
-
Φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
-
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν (ή τα ξεπλένουμε με κρύο νερό).
-
Σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον τόνο, το καλαμπόκι, την πιπεριά, το αγγουράκι και το κρεμμύδι.
-
Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
-
Προσθέτουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά.
-
Ρίχνουμε και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν όλα.
-
Σερβίρουμε παγωμένη, γαρνιρισμένη με λίγο φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο.
Tips:
-
Μπορείς να προσθέσεις κάπαρη ή ελιές για επιπλέον ένταση.
-
Αν θέλεις πιο υγιεινή εκδοχή, χρησιμοποίησε ολικής άλεσης ζυμαρικά και light μαγιονέζα.
-
Διατηρείται στο ψυγείο έως και 2 ημέρες, ιδανική και για meal prep!

