Καιρός: Οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με καιρικές συνθήκες τυπικές για την εποχή, με αρκετή ζέστη αλλά και… μικρές εκπλήξεις. Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, η παρουσία των βοριάδων θα φέρει μια προσωρινή ανάσα δροσιάς, ιδιαίτερα την Κυριακή, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιές.
Το Σάββατο αναμένεται ζεστό, με θερμοκρασίες που τοπικά θα φτάσουν έως και τους 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τη ζέστη να μετριάζεται από τη θαλάσσια αύρα το απόγευμα, ειδικά σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Την Κυριακή, ωστόσο, η κατάσταση αλλάζει. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις (μελτέμια) θα ενισχυθούν, φτάνοντας κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ, και στις Κυκλάδες ακόμη και τα 8 μποφόρ. Αν και δεν αναμένονται απαγορευτικά, η ένταση των ανέμων θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία, κυρίως στα ανατολικά και στο Αιγαίο. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν γύρω στους 30 με 33 βαθμούς, ενώ το βράδυ η ψύχρα θα είναι αισθητή, με τον υδράργυρο να πέφτει τοπικά κάτω από τους 20°C – μια ζακέτα θα είναι μάλλον απαραίτητη.
Το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, με τους ανέμους να εξασθενούν σταδιακά και τη θερμοκρασία να παίρνει ξανά την ανιούσα.
Συνοψίζοντας: ένα Σαββατοκύριακο με καλοκαιρινό ήλιο, ζέστη το Σάββατο και δροσερή ανάσα την Κυριακή, υπό τη συνοδεία του μελτεμιού.
Ο καιρός, σήμερα, Παρασκευή 13/6
Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός για σήμερα Παρασκευή, όμως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν όμβροι και κυρίως στα ορεινά της δυτικής Στερεάς και της Πελοποννήσου σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη τους 29 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά, ο καιρός σε όλη την επικράτεια
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου έως 31 βαθμούς Κελσίου.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στις ανατολικές Κυκλάδες 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 με 30 και στη νότια Κρήτη τοπικά 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στις Σποράδες βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στις Σποράδες έως 29 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και τοπικούς όμβρους στα δυτικά ηπειρωτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Στα δυτικά ορεινά πιθανόν να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Θα φτάσει στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη έως τους 28 με 30 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 16-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ στα δυτικά ορεινά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Η ορατότητα στα δυτικά έως τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17-06-2025
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες κατά τόπους στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι.
Η ορατότητα στα δυτικά έως τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και κατά τόπους στο νότιο Αιγαίο 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.