Η τάρτα φράουλας με σοκολάτα συνδυάζει τη δροσερή φρεσκάδα του αγαπημένου καλοκαιρινού φρούτου με τη βαθιά, βελούδινη γεύση της σοκολάτας. Είναι ένα επιδόρπιο που εντυπωσιάζει με την εμφάνισή του και ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ιδανικό για ειδικές περιστάσεις, για ένα κυριακάτικο τραπέζι ή απλώς για να κακομάθεις τον εαυτό σου!
Τάρτα φράουλας με σοκολάτα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 15 λεπτά
Χρόνος Ξεκούρασης/Ψύξης: 1-2 ώρες
Μερίδες: 8
Υλικά
Για τη βάση:
-
200 γρ. μπισκότα digestive ή βουτύρου
-
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γκανάς σοκολάτας:
-
200 γρ. κουβερτούρα (70% κακάο)
-
150 ml κρέμα γάλακτος
-
1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά για γλυκύτητα)
-
1 κ.γ. βούτυρο (για έξτρα γυαλάδα)
Για την επικάλυψη:
-
300 γρ. φρέσκες φράουλες (κομμένες στη μέση ή φέτες)
-
1 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα ή γλυκόζη (για γυάλισμα)
Εκτέλεση
Βάση:
- Θρυμμάτισε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ανακάτεψε καλά.
- Στρώσε το μείγμα σε ταρτιέρα (διαμ. 22-24 εκ.), πίεσε καλά στον πάτο και τα πλαϊνά.
- Βάλε στο ψυγείο για 15-20 λεπτά ή ψήσε στους 170°C για 10 λεπτά για πιο τραγανό αποτέλεσμα. Άφησε να κρυώσει.
Γκανάς σοκολάτας:
- Ζέστανε την κρέμα γάλακτος μέχρι σχεδόν να βράσει.
- Ρίξε την πάνω από τη σπασμένη σοκολάτα και άφησέ την 1-2 λεπτά.
- Ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πρόσθεσε το μέλι και το βούτυρο.
- Ρίξε την γκανάς πάνω στη βάση και άφησε στο ψυγείο 1-2 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Επικάλυψη με φράουλες:
- Κόψε τις φράουλες και στόλισε κυκλικά ή δημιουργικά πάνω στη γκανάς.
- Ζέστανε ελαφρά τη μαρμελάδα και άλειψε με πινέλο τις φράουλες για γυαλάδα.
Tips
-
Μπορείς να προσθέσεις λίγη βανίλια ή πορτοκαλόφλουδα στη γκανάς για άρωμα.
-
Εναλλακτικά μπισκότα: Oreo χωρίς γέμιση για σοκολατένια βάση.
-
Αν θες πιο δροσερό αποτέλεσμα, βάλε μια στρώση κρέμας τυριού ανάμεσα στη βάση και τη σοκολάτα.

