Αμερικανικές εξαγωγές οίνου: Ποιος αγοράζει περισσότερο αμερικάνικα κρασιά;


Μια εμπορική διαφωνία κατέστρεψε τις εξαγωγές κρασιού των ΗΠΑ στην Κίνα το 2018, ενώ μια αφρικανική χώρα ήρθε από πολύ μακριά και μπήκε στη λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς εξαγωγών όπως δείχνουν νέα στοιχεία!

Οι συνολικές εξαγωγές κρασιού των ΗΠΑ το 2018 μειώθηκαν κατά 4,8% στα 1,47 δισ. δολ., σύμφωνα με το Wine Institute της Καλιφόρνιας.

Αυτό είναι το χαμηλότερο σύνολο από το 2013, αλλά ακόμα και έτσι είναι πολύ πάνω από τα 963 εκατομμύρια δολάρια εξαγωγών που αναφέρθηκαν πριν από μια δεκαετία, το 2008, δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου.

Σε όρους όγκου, η μείωση το 2018 ήταν λιγότερο απότομη. Οι αποστολές μειώθηκαν κατά 1,2% έναντι του 2017, σε ισοδύναμο 41,7 εκατ. Κιβώτια.

Η Κίνα αποδυναμώνεται

Οι ηγέτες της βιομηχανίας οίνου ρίχνουν το φταίξιμο σε μια εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας για την αντιστροφή κερδών από τις εξαγωγές που έγιναν στην κινεζική αγορά τα τελευταία χρόνια.

Οι αμερικανικές εξαγωγές κρασιού στην Κίνα υποχώρησαν σχεδόν κατά 25% σε αξία το 2018, σε 59,3 εκατομμύρια δολάρια, με όγκους κάτω από 13%.

Η Κίνα παραμένει η πέμπτη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών σε αξία για το αμερικανικό κρασί και το Ινστιτούτο είπε ότι εξακολουθεί να είναι αισιόδοξο για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές εκεί.

Οι εξαγωγές προς το Χονγκ Κονγκ, οι οποίες υπολογίζονται χωριστά, αυξήθηκαν κατά 10% το 2018 στα 129,8 εκατομμύρια δολάρια. «Είναι σαφές ότι ορισμένα από αυτά τα κρασιά επανεξάγονται σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ηπειρωτικής Κίνας», δήλωσε το Ινστιτούτο.

Το Βιετνάμ και η Νιγηρία ξεχώρισαν ως τα ανερχόμενα αστέρια του 2018, ενώ οι εξαγωγές προς τις χώρες αυτές αυξήθηκαν κατά 51% και 247% αντίστοιχα σε όρους αξίας.

Αύξηση του όγκου πωλήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Οι εξαγωγές προς το Ηνωμένο Βασίλειο μειώθηκαν κατά περίπου 1,4% στην αξία, αλλά αυξήθηκαν κατά 15% σε όγκο έναντι του 2017, δήλωσε το Ινστιτούτο.

«Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, δεδομένου ότι η λίρα Αγγλίας (GBP) έκλεισε το έτος στα 1,26 δολάρια έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και της προ-Brexit αγοραστικής δύναμης των 1,55 δολαρίων ή υψηλότερα», δήλωσε ο Damien Jackman, διευθυντής του Ινστιτούτου Κρασιού του Κρασιού για το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία .

«Αυτή η ανασφάλεια του νομίσματος επηρέασε το μίγμα αξίας / όγκου πολλών εισαγωγέων. Ταυτόχρονα, η αύξηση του όγκου πωλήσεων οφείλεται στην αύξηση των εμπορικών συμφερόντων και των πωλήσεων των οίνων της Καλιφόρνιας κάτω των £ 20. »

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ