Αυτά τα αλμυρά μάφιν είναι ο ιδανικός συνδυασμός αφράτης υφής, πλούσιας γεύσης φέτας και φρέσκων λαχανικών. Ιδανικά για πρωινό, brunch, αλλά και ως σνακ για το γραφείο ή το σχολείο. Ετοιμάζονται εύκολα και είναι μια εξαιρετική επιλογή για να αξιοποιήσεις λαχανικά που σου περισσεύουν!
Μάφιν με φέτα και λαχανικά – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 15 λεπτά
-
Ψήσιμο: 25 λεπτά
-
Σύνολο: 40 λεπτά
Υλικά (για 12 μάφιν)
-
200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
-
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
-
1 κολοκυθάκι τριμμένο και στραγγισμένο
-
1 καρότο τριμμένο
-
3 αυγά
-
100 ml ελαιόλαδο
-
150 ml γάλα
-
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (αν χρησιμοποιείς απλό αλεύρι)
-
1 πρέζα ρίγανη
-
Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
-
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις ή αέρα).
-
Λάδωσε ελαφρώς τη φόρμα για μάφιν ή τοποθέτησε χάρτινες θήκες.
-
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε τα αυγά με το λάδι και το γάλα.
-
Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ (αν χρειάζεται) και ανακάτεψε απαλά.
-
Ρίξε μέσα τα λαχανικά, τη φέτα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
-
Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά – μη δουλέψεις πολύ τη ζύμη.
-
Μοίρασε το μείγμα στις θήκες, γεμίζοντας μέχρι τα 3/4.
-
Ψήσε για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από το κέντρο.
-
Άφησε να κρυώσουν 5-10 λεπτά πριν τα αφαιρέσεις από τη φόρμα.
Tips
-
Μπορείς να προσθέσεις λίγο τριμμένο τυρί (π.χ. γραβιέρα ή κασέρι) για έξτρα νοστιμιά.
-
Θέλεις πιο ελαφριά εκδοχή; Αντικατάστησε το γάλα με γιαούρτι και μείωσε το λάδι.
-
Αν σου αρέσει το έντονο άρωμα, πρόσθεσε ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό.
-
Συντηρούνται σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη για έως 1 μήνα.

