Κύπρος: Φρίκη προκαλούν οι πέντε ομοιότητες στις δύο δολοφονίες του «Ορέστη»


Η Κύπρος είναι συγκλονισμένη από την αδιανόητη δράση του serial killer με τις δυο δολοφονίες του Ορέστη να έχουν πολλές ομοιότητες.

Οι εγκληματικές ενέργειες του «Ορέστη» και τα όσα αποκαλύπτονται προκαλούν φρίκη και όλη Κύπρος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις τραγικές εξελίξεις.

Ο αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς παραδέχθηκε τη διάπραξη και δεύτερου φονικού. Πρώτα παραδέχθηκε τη δολοφονία της Mary Rose.

Οι ομοιότητες στα πτώματα, συγκλονίζουν και οδηγούν σε ένα προφίλ κατά συρροή δολοφόνου. Οι ανακριτικές αρχές μετακάλεσαν σύμφωνα με την πληροφόρηση του ΣΙΓΜΑ ειδικό εμπειρογνώμονα από την Scotland Yard ο οποίος έχει ειδίκευση στους δολοφόνους με αυτό το προφίλ.

Αρχικό σημείο ομοιότητας στις δυο δολοφονίες είναι ο τρόπος με τον οποίο ο 35χρονος «ψάρευε» τα θύματά του. Μέσω ενός ιστότοπου διαδικτυακών γνωριμιών, του Badoo ο 35χρονος συνομιλούσε με τα θύματά του.

Στην φωτογραφία προφίλ του χρησιμοποιούσε φωτογραφία (κομμένη) ενός άλλου συνάδελφού του ο οποίος ενώ συνελήφθη και παρουσιάστηκε ενώπιον Δικαστηρίου μαζί του, ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος μετά από ένα 24ωρο.
Δεύτερο σημείο ομοιότητας είναι ο τρόπος με τον οποίο εντοπίστηκαν τα δυο πτώματα. Και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν δεμένες.
Τρίτο σημείο ομοιότητας είναι ότι ρίχθηκαν και οι δυο στο φρεάτιο.
Τέταρτο σημείο ομοιότητας είναι ότι και οι δυο γυναίκες εντοπίστηκαν γυμνές.
Πέμπτο σημείο ομοιότητας είναι η καταγωγή των δυο γυναικών, από τις Φιλιππίνες.Παντού κλειστά στόματα για τον 35χρονο-Σοκαρισμένοι όσοι τον γνωρίζουν

«Δεν εξωτερίκευε τα συναισθήματα του, ήταν λιγομίλητος, δεν είχε εξάρσεις θυμού, ούτε επιθετική συμπεριφορά».

Αυτά αναφέρονται στο ενημερωτικό σημείωμα που έλαβε ο υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης για τον αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς που φέρεται να βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον τρεις δολοφονίες.

Τα ίδια λένε και όσοι τον γνώριζαν και είχαν προσωπική επαφή μαζί του, αφού σε καμία περίπτωση δεν έδινε την εικόνα εγκληματία και δη κατά συρροή δολοφόνου.

Πρόσωπα από τον κύκλο του με τα οποία επικοινωνήσαμε δεν θέλησαν να μιλήσουν στο παρόν στάδιο και περιορίστηκαν να πουν πως δεν έδειχνε κανένα σημάδι που να παραπέμπει πως πρόκειται για άτομο με παραβατική συμπεριφορά.

Μάλιστα όπως γράφει ο δόθηκε σαφής οδηγία από την ηγεσία του Στρατού, να μην υπάρξουν διαρροές από το στράτευμα προς τον Τύπο αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα του Ίλαρχου.

Χαρακτηρίζεται ωστόσο ως συνεπής στη δουλεία του ενώ δεν παρέλειπε να δίνει και συμβουλές προς τους στρατιώτες του για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν όταν βγουν στην κοινωνία.

Οι φρικιαστικές αποκαλύψεις πάντως, που πάγωσαν το παγκύπριο την τελευταία εβδομάδα, προκαλούν και ερωτηματικά ως προς τις διαδικασίες που ακολουθούνται στην Εθνική Φρουρά για τον έλεγχο της ψυχικής υγείας των αξιωματικών, που έχουν υπό την ευθύνη τους χιλιάδες 18χρονα παιδιά που κατατάσσονται κάθε χρόνο.Χωρίς την παραλλαγή

Ο 35χρονος ήταν πολύ ενεργός σε ομάδες που ασχολούνταν με τη φωτογραφία ενώ ήταν και εκπαιδευτής στη φωτογραφική εταιρεία Κύπρου. Την ίδια ώρα φωτογραφίες του τιμήθηκαν σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Όταν έβγαζε τις αρβύλες και την παραλλαγή ο 35χρονος αφιέρωνε ατέλειωτες ώρες στην φωτογραφία. Αναλάμβανε τη διεκπεραίωση φωτογραφήσεων σε γάμους και βαφτίσεις, εκπαίδευε αρχάριους φωτογράφους, μέσα στα πλαίσια της φωτογραφικής εταιρείας Λευκωσίας, ενώ συχνά διοργάνωνε με φίλους του εξορμήσεις στη φύση για φωτογραφήσεις, αρκετές από τις οποίες στο Μιτσερό.

Μάλιστα το ταλέντο του αναγνωρίστηκε και σε διαγωνισμούς φωτογράφισης και βραβεύθηκε ενώ στο πορτφόλιο που διατηρεί με τις καλύτερες φωτογραφίες του, περίοπτη θέση έχουν επίσης οι φωτογραφίες από το Μιτσερό, αλλά και από το Ξυλιάτο.

Στις εκατοντάδες φωτογραφίες που προβάλλει στο προσωπικό του πορτφόλιο, περιλαμβάνονται ζώα, φυτά, πουλιά, πολυσύχναστοι δρόμοι του εξωτερικού, τοπία αλλά και γυναίκες σε τολμηρές πόζες, ενώ κυκλοφόρησε και βίντεο κλιπ στο οποίο εμφανίζεται μοντέλο σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος του νησιού.

Μάλιστα το ηλεκτρονικό του αποτύπωμα εντοπίζεται και στο YouTube όπου ανέβασε σειρά βίντεο στα οποία παρουσιάζει οδηγίες για αρχάριους χρήστες του προγράμματος Photoshop.

Όλα αυτά πάντως μοιάζουν ασήμαντα μπροστά στα ειδεχθή εγκλήματα που παραδέχθηκε ήδη πως έκανε ο 35χρονος που φαίνεται να ζούσε μια δεύτερη κρυφή ζωή, όπως όλα δείχνουν ως κατά συρροή δολοφόνος.Αγρυπνία στη μνήμη των θυμάτων

Στο μεταξύ σοκαρισμένη είναι η κοινότητα των Φιλιππίνων, από τον αποτρόπαιο θάνατο γυναικών, μέλη της κοινότητά τους στην Κύπρο, Marry Rose και της εξάχρονης κορούλας της, αλλά και την παραδοχή του 35χρονου λοχαγού της Εθνικής Φρουράς για τη δολοφονία της 28χρονης Αrian Palanas Lozano.

Με δάκρυα και σε κλίμα συγκίνησης εκατοντάδες μέλη της κοινότητας, πολιτικά πρόσωπα της Κύπρου, ξένοι υπήκοοι, μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΙ,απέτισαν φόρο τιμής στην φίλη τους και στο παιδί της που αγνοείται, σήμερα το απόγευμα στο πάρκο απέναντι από το κεντρικό κτήριο της CYTA, στη Λευκωσία.

Με το μήνυμα «να αποδοθεί δικαιοσύνη», γυναίκες από την Φιλιππίνες μίλησαν ενώπιον όλων για όσα νιώθουν από τότε που έφτασε στα αυτιά τους η τραγική είδησης της κατάληξης των δύο γυναικών της εξάχρονης, με τους παρευρισκόμενους να ενώνουν την φωνή τους τραγουδώντας για την ζωή των θυμάτων.

 

Πηγές: www.sigmalive.com , www.reporter.com.cy

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ