Βόρεια Μακεδονία – Εκλογές: Μπροστά με μικρή διαφορά ο Πενταρόφσκι


Ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού, Στέβο Πεντάροφσκι προηγείται με πολύ μικρή διαφορά στις προεδρικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Πεντάροφσκι προηγείται έναντι της υποψήφιας του αντιπολιτευόμενου κόμματος VMRO-DPMNE, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η Εθνική Εκλογική Επιτροπή στη Βόρεια Μακεδονία.

Με καταμετρημένο το 70% των ψήφων, ο Στέβο Πεντάροφσκι συγκεντρώνει ποσοστό 42,6%, ενώ η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα αποσπά το 41,4% των ψήφων. Ο τρίτος υποψήφιος, Μπλέριμ Ρέκα, ο οποίος στηρίζεται από δύο αλβανικά κόμματα της αντιπολίτευσης («Συμμαχία για τους Αλβανούς» και «BESA») συγκεντρώνει ποσοστό 11,8%.

Σήμερα διεξήχθη στη Βόρεια Μακεδονία ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών, ενώ ο δεύτερος γύρος, στον οποίο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα συμμετάσχουν ο 56χρονος Στέβο Πεντάροφσκι και η 65χρονη Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα θα διεξαχθεί στις 5 Μαΐου.

Για να θεωρηθούν έγκυρες οι προεδρικές εκλογές, πρέπει το ποσοστό συμμετοχής στον δεύτερο γύρο να ξεπεράσει το 40%, Σε διαφορετική περίπτωση, οι εκλογές θα ακυρωθούν και θα προκηρυχθούν νέες. Στον σημερινό πρώτο γύρο, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε περίπου στο 42%.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ