Οι πένες με ντοματάκια και φέτα είναι ιδανικές για γρήγορο γεύμα ή ελαφρύ δείπνο. Με λίγα υλικά αλλά πλούσιο άρωμα, αυτή η συνταγή συνδυάζει την φρεσκάδα της ντομάτας με την αλμυρή νοστιμιά της φέτας.
Πένες με ντοματάκια και φέτα – Χρόνος προετοιμασίας
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
-
Προετοιμασία: 10 λεπτά
-
Μαγείρεμα: 15 λεπτά
Υλικά (για 2-3 άτομα)
-
250 γρ. πένες
-
200 γρ. ντοματίνια (κόκκινα ή πολύχρωμα), κομμένα στη μέση
-
150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
-
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1/2 κ.γ. ρίγανη
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασίματος.
-
Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει άρωμα.
-
Προσθέτουμε τα τοματίνια και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να σκάνε ελαφρώς.
-
Ρίχνουμε τις βρασμένες πένες στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών.
-
Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη, αλάτι (προσεκτικά) και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά.
-
Γαρνίρουμε με φρέσκα βότανα και σερβίρουμε ζεστό.
Tips
-
Μπορείς να προσθέσεις ελιές ή κάπαρη για έξτρα μεσογειακή γεύση.
-
Η φέτα μπορεί να αντικατασταθεί με ανθότυρο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.
-
Αν θες πικάντικη εκδοχή, πρόσθεσε λίγη καυτερή πιπερίτσα στο λάδι πριν σοτάρεις το σκόρδο.

