5 Δεκεμβρίου 2025

Πένες με ντοματάκια και φέτα


Οι πένες με ντοματάκια και φέτα είναι ιδανικές για γρήγορο γεύμα ή ελαφρύ δείπνο. Με λίγα υλικά αλλά πλούσιο άρωμα, αυτή η συνταγή συνδυάζει την φρεσκάδα της ντομάτας με την αλμυρή νοστιμιά της φέτας.

Πένες με ντοματάκια και φέτα – Χρόνος προετοιμασίας

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά (για 2-3 άτομα)

  • 250 γρ. πένες

  • 200 γρ. ντοματίνια (κόκκινα ή πολύχρωμα), κομμένα στη μέση

  • 150 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/2 κ.γ. ρίγανη

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του βρασίματος.

  2. Σε μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό μέχρι να βγάλει άρωμα.

  3. Προσθέτουμε τα τοματίνια και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να σκάνε ελαφρώς.

  4. Ρίχνουμε τις βρασμένες πένες στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών.

  5. Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη, αλάτι (προσεκτικά) και πιπέρι. Ανακατεύουμε απαλά.

  6. Γαρνίρουμε με φρέσκα βότανα και σερβίρουμε ζεστό.

 Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις ελιές ή κάπαρη για έξτρα μεσογειακή γεύση.

  • Η φέτα μπορεί να αντικατασταθεί με ανθότυρο για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα.

  • Αν θες πικάντικη εκδοχή, πρόσθεσε λίγη καυτερή πιπερίτσα στο λάδι πριν σοτάρεις το σκόρδο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ