Τι έκανε το Skoda Kodiaq RS κόντρα στον «τάρανδο» (+video)


Πριν καν παρουσιαστεί επίσημα, το Skoda Kodiaq RS είχε ήδη πετύχει ρεκόρ στο Nurburgring. Γενικότερα η προσμονή για το κορυφαίο SUV της τσέχικης φίρμας (μέχρι την παρουσίαση του Karoq RS των 300 ίππων, τουλάχιστον) και οι προδιαγραφές του, χτυπάνε «κόκκινο».{loadposition skoda}

Με το ίδιο ενδιαφέρον περιμέναμε την «ψαριά» του Kodiaq RS στο τεστ απότομης αλλαγής λωρίδας. Και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, παρόλο που τα 77 χλμ./ώρα του km77.com αποδείχθηκαν ψηλό εμπόδιο για το τσεχικό SUV. Το εμπρός μέρος εμφανίζει τάσεις υποστροφής με την πρώτη τιμονιά, , οι οποίες επιδεινώνονται με την αλλαγή κατεύθυνσης που σηματοδοτεί στην είσοδο στον δεύτερο διάδρομο. Η ίδια αντίδραση προκύπτει -αναμενόμενα- και με 1 χλμ./ώρα παραπάνω.

Στα 75 χλμ./ώρα, ωστόσο, το μεγαλύτερο Skoda RS μεταμορφώνεται και περνάει άνετα τον σκόπελο της προσομοίωσης αποφυγής ταράνδου. Η ανάρτηση κρατάει σε περιορισμένο βαθμό τις κλίσεις του αμαξώματος, ενώ το ESP είναι διακριτικό στις παρεμβάσεις του – σε αντίθεση με το όμορο και αντίστοιχου μεγέθους SEAT Tarraco.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ