ΝΔ κατά Μαξίμου για την Χρυσή Αυγή: Πλήρης ταύτιση με τους νεοναζί


Αφορμή για την αντίδραση της ΝΔ ήταν ο χαρακτηρισμός της δίκης για την Χρυσή Αυγή ως «πολιτικής» σε non paper του Μεγάρου Μαξίμου.

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να είναι ετεροχρονισμένη, αλλά είναι σε ιδιαίτερα οξείς τόνους κατά του Μεγάρου Μαξίμου.

Ετεροχρονισμένη γιατί αφορά στην επίσκεψη της συντρόφου του πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής, που έγινε στις 19 Απριλίου.

Με αφορμή αυτή την επίσκεψη το Μέγαρο Μαξίμου με ενημερωτικό σημείωμα γνωστοποιούσε πως η κυρία Μπαζιάνα «Επέλεξε να παραβρεθεί στο ακροατήριο μιας από τις πιο σημαντικές πολιτικές δίκες στη χώρα μας μετά τη μεταπολίτευση».

Αυτή η αναφορά σε «πολιτική δίκη» στάθηκε αφορμή για την οξύτατη επίθεση της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς το πρωθυπουργικό γραφείο δείχνει να «υιοθετεί» την τακτική της Χρυσής Αυγής, που μιλά για «πολιτική δίωξη».

Αναφέρει συγκεκριμένα η ΝΔ: «Οι συντάκτες των ανακοινώσεων του Μαξίμου προσέφεραν ένα ακόμη δώρο στους υπόδικους χρυσαυγίτες. Χαρακτήρισαν “πολιτική” τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ταυτιζόμενοι έτσι πλήρως με την υπερασπιστική γραμμή της ναζιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι τα μέλη της δεν διώκονται για τα εγκλήματα που διέπραξαν, αλλά για πολιτικούς λόγους».

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της δίκης της ΧΑ. Οι λόγοι είναι προφανείς, καθώς εδώ και 4 χρόνια συναλλάσσεται μαζί της. Απλά τώρα τους ομολογεί και το Μαξίμου», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ