“Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι”: Το βιβλίο που έγραψε ο Νίκος Στέφος και έγινε best seller.

Στην κεντρική αίθουσα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Στέφου “Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι” που μέσα σε μόλις τρεις μήνες πούλησε πάνω από 2.000 βιβλία και έγινε best seller!

Στην εκδήλωση που γίνεται σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, στις 7.30 το απόγευμα θα βρίσκονται στο πάνελ ο πρώην υπουργός και υποψήφιος της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών Θόδωρος Ρουσόπουλος που προλογίζει το βιβλίο, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ο πρώην υπουργός και υποψήφιος Κομοτηνής με τη ΝΔ Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο πρέσβης ε.τ. και υποψήφιος ευρωβουλευτής Αλέξανδρος Μαλλιάς και ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης ενώ τη συζήτηση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πλάκας.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι. Όμως οι επιπτώσεις εκείνης της δραματικής σύγκρουσης του Καραμανλή για τη Μακεδονία, με τον ηγέτη της πιο ισχυρής δύναμης στον κόσμο, παραμένουν ακόμα και σήμερα καταλυτικές για τη χώρα μας… Και φυσικά τα ερωτήματα παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ.

Γιατί δεν συμβιβάστηκε τότε ο Καραμανλής; Γιατί δεν υποχώρησε; Γιατί δεν έκανε πίσω μπροστά στις πιέσεις, τις υποδείξεις και τις απειλές; Γιατί πήγε στο Βουκουρέστι αποφασισμένος να συγκρουστεί αν και είχε πλήρη επίγνωση των συνεπειών από αυτή την απόφασή του;

Σε αυτά και πολλά άλλα γιατί, επιχειρεί να απαντήσει το βιβλίο “Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι”.

Μετά από μια συστηματική έρευνα που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο, ο συγγραφέας φέρνει στο φως τις άγνωστες πλευρές, τα παρασκήνια, τις μυστικές συναντήσεις, τις μάχες των πρωταγωνιστών και ντοκουμέντα που όχι μόνο αποκαλύπτουν τι πραγματικά έγινε στο Βουκουρέστι, πίσω από τις κλειστές πόρτες, αλλά εξηγούν και όλα όσα επακολούθησαν… Με πραγματικά στοιχεία, με αληθινές μαρτυρίες και χωρίς συνωμοσιολογική διάθεση…

Όπως δηλώνει ο Νίκος Στέφος, για ένα πράγμα είναι σήμερα απόλυτα βέβαιος. “Πως ο Καραμανλής δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για αυτή την πατριωτική του στάση, για αυτό το εθνικό του ΟΧΙ στο Βουκουρέστι. Και πως, πάνω από όλα, αν ο χρόνος γυρνούσε πίσω, πάλι το ίδιο θα έκανε…”.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που συνέγραψε με ευθύνη και αντικειμενικότητα ο Νίκος Στέφος και προλογίζει ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος. Ένας πολιτικός που έζησε εκ των έσω όλο το δραματικό παρασκήνιο εκείνων των συγκλονιστικών ημερών.

Το “Ώρα Ελλάδος Βουκουρέστι…” είναι ένα πόνημα που αξίζει να διαβαστεί από κάθε Έλληνα για να αντιληφθεί πώς συμπεριφέρονται οι υπεύθυνοι πολιτικοί ηγέτες. Οι ηγέτες που θέτουν πάνω από καριέρες και προσωπικά ή κομματικά συμφέροντα, τα συμφέροντα της πατρίδας τους.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ