5 Δεκεμβρίου 2025

Κέικ σοκολάτας με βύσσινα


Το κέικ σοκολάτας με βύσσινα συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την φρουτώδη, ελαφρώς ξινή γεύση των βύσσινων. Είναι ιδανικό για καφέ ή επιδόρπιο και προσφέρει μια ευχάριστη εναλλαγή στις παραδοσιακές γλυκές γεύσεις.

Το κέικ σοκολάτας με βύσσινα – Χρόνος προετοιμασίας

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο: 45 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 5 λεπτά

 Υλικά

Για το κέικ:

  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. κακάο άγλυκο
  • 100 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 ml γάλα

Για τα βύσσινα:

  • 200 γρ. βύσσινα χωρίς κουκούτσι (φρέσκα ή από βάζο, στραγγισμένα)
  • 1 κ.σ. αλεύρι (για να μην βυθιστούν στο κέικ)

Εκτέλεση

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C (στις αντιστάσεις). Βουτύρωσε και αλεύρωσε μια φόρμα για κέικ (ή ταψί 22-24 εκ.).
  • Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και άφησέ την να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα μαζί με τη βανίλια και το αλάτι.
  • Κόσκισε το αλεύρι με το κακάο και πρόσθεσέ τα εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας απαλά.
  • Πασπάλισε τα βύσσινα με 1 κ.σ. αλεύρι και ενσωμάτωσέ τα στο μείγμα με μια σπάτουλα.
  • Ρίξε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι/καλαμάκι από το κέντρο.
  • Άφησέ το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το ξεφορμάρεις.

Tips

  • Αν χρησιμοποιήσεις βύσσινα από γλυκό του κουταλιού, στράγγισέ τα πολύ καλά για να μη γίνει νερουλό το μείγμα.
  • Μπορείς να προσθέσεις και λίγη κανέλα στο μείγμα για πιο «ζεστή» γεύση.
  • Σερβίρεται τέλεια με λίγη σαντιγί ή παγωτό βανίλια.
  • Μπορείς να πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη ή να φτιάξεις μια σοκολατένια γκανάς για επικάλυψη.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ