Κουτσούμπας τρολάρει Γαβρόγλου: Είστε ικανοί να ψηφίσετε Κυριακή του Πάσχα για να γλιτώσετε τις αντιδράσεις


Επίθεση εναντίον του νομοσχεδίου για την Παιδεία που κατέθεσε ο κ. Γαβρόγλου εξαπέλυσε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας , ανοίγοντας από σήμερα τον κύκλο των τοποθετήσεων των πολιτικών αρχηγών που θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας «τρόλαρε» την κυβέρνηση και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου λέγοντας πως περίμεναν να φέρουν το νομοσχέδιο για ψήφιση όταν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα είναι κλειστά για να αποφύγουν τις κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι. Για να αποφύγετε τις αντιδράσεις είστε ικανοί να το φέρετε την Κυριακή του Πάσχα. Φέρνετε το νομοσχέδιο με κλειστά σχολεία κι αυτό αποδεικνύει τον βαθιά αντιμαθητικό σας χαρακτήρα».

Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε σε όλους τους τόνους την κυβέρνηση «να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για το Λύκειο, έστω και την τελευταία στιγμή». Έχετε απέναντί σας – είπε- τους μαθητές τους γονείς και τους καθηγητές, «οι μόνοι που συμφωνούν είναι οι μεγάλοι όμιλοι φροντιστηρίων, όπως γράφουν και στην ΑΥΓΗ».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε για ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι μετατρέπει «το Λύκειο σε αρένα». Παίρνει – είπε- το νήμα από εκεί που το άφησε η ΝΔ και ολοκληρώνετε το ανοσιούργημα. «Οι μόνοι που κάνουν πάρτι είναι οι διάφοροι φροντιστηριάδες και τα κολέγια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας. Αναφέρθηκε δε στους 20.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς που από την αρχή της χρονιάς έχουν κάνει κινητοποιήσεις εναντίον του νομοσχεδίου και έψεξε τον υπουργό που με την βοήθεια κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν στήσει τα περισσότερα «μαθητοδικεία» από ποτέ κατά όσων μαθητών αντιδρούν και κινητοποιούνται.

Σε ότι αφορά τα ΑΕΙ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας θέλοντας να δείξει την απόσταση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με τους φοιτητές έκανε περιπαικτικές αναφορές στην φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι είναι μόλις το 2% μέσα στα πανεπιστήμια.

Δριμύτατος ήταν ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και στις διατάξεις που παρέχουν επαγγελματικά δικαιώματα σε αποφοίτους κολεγίου λέγοντας στον υπουργό: «Κατά τα άλλα σας το παίζετε θεματοφύλακες του άρθρου 16 του Συντάγματος, σαν δεν ντρέπεστε…».
Ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και εκφράζει όσους διαμαρτύρονται για αυτό.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απάντησε στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται τόσο πολύ η αλήθεια. Είπε ότι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και κολεγίων δεν ήταν θετικοί στο νομοσχέδιο, ενώ για τα μεταπτυχιακά ισχυρίσθηκε ότι αυξήθηκαν κατά 30% εκείνοι που δεν πληρώνουν πια δίδακτρα. Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχουν προπτυχιακά με δίδακτρα, εκτός από τα ξενόγλωσσα τμήματα που αφορούν κυρίως αλλοδαπούς και ρώτησε το ΚΚΕ μήπως δεν θέλει να πληρώνουν οι αλλοδαποί που έρχονται στην χώρα μας να σπουδάσουν σε ξενόγλωσσα τμήματα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ