Τρεις νηστίσιμες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη


Όσοι αποφασίσετε να νηστέψετε αυτή την εβδομάδα και ναβγάλετε το κρέας και τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή σας, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να λάβετε πρωτεΐνη από πολλές φυτικές πηγές κα να διατηρήσετε την ενέργειά σας. Τρεις από τις πιο σημαντικές, είναι οι παρακάτω.

Ενταμάμε
Πρόκειται για φασόλια σόγιας, τα οποία βράζονται ή μαγειρεύονται στον ατμό και σερβίρονται με λίγο θαλασσινό αλάτι. Είναι πλούσια σε πλήρη πρωτεΐνη, παρέχοντάς μας όλα τα απαραίτητα αμινοξέα και φτάνοντας τα περίπου 17 γραμμάρια ανά φλιτζάνι (μαγειρεμένα). Ταυτόχρονα, καλύπτουν το 1/3 της ημερήσιας ανάγκης μας σε φυτικές ίνες,με τον συνδυασμό πρωτεΐνης και φυτικών ινών να υπόσχεται να σας κρατήσει χορτάτους και να πάρει το μυαλό σας από το κρέας και την πείνα.

Κινόα
Για κάθε 1 φλιτζάνι κινόα που καταναλώνετε, λαμβάνετε 8 γραμμάρια πρωτεΐνης με τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα, που σημαίνει ότι περιέχει ακόμη κι εκείνα που το σώμα δεν μπορεί να φτιάξει, αλλά είναι σημαντικά για το χτίσιμο μυών. Πλούσια και σε φυτικές ίνες, όπως και σε σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο, η κινόα είναι ιδανικό υποκατάστατο του ρυζιού και μπορείτε να την καταναλώσετε με λαχανικά, μέσα στη σαλάτα σας, σε κουλουράκια, μάφιν κ.ο.κ.

Τόφου
Για εσάς που είστε λάτρεις του τυριού και δυσκολεύεστε να το αποχωριστείτε, βάλτε στο πιάτο σας τόφου. Παρασκευάζεται από γάλα σόγιας, παρόμοια με το τυρί, και πλησιάζει πολύ στη γεύση του, χαρίζοντάς σας ταυτόχρονα 8 γραμμάρια πρωτεΐνης στα 100 γραμμάρια. Αποτελεί, επίσης, σημαντική πηγή ασβεστίου και σιδήρου, γι’ αυτό αξιοποιήστε τη διατροφική του αξία όσο το δυνατόν περισσότερο αυτές τις ημέρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ