Το σορμπέ καρπούζι είναι η πιο ανάλαφρη και δροσιστική λιχουδιά για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Φρέσκο, γεμάτο άρωμα και φυσική γλυκύτητα, θα το λατρέψουν όλοι – μικροί και μεγάλοι. Απλή παρασκευή, λίγα υλικά και αποτέλεσμα που θυμίζει παγωμένο καρπούζι στο καλύτερό του!
Σορμπέ καρπούζι – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 15 λεπτά
-
Πάγωμα: 4–5 ώρες
Υλικά
-
1 κιλό καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
-
120 γρ. ζάχαρη
-
1–2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
-
1 πρέζα αλάτι
-
2 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης (προαιρετικά για περισσότερη γλυκύτητα)
Εκτέλεση
-
Προετοιμασία Καρπουζιού:
Κόβετε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια, αφαιρείτε όλους τους σπόρους και το βάζετε στο μπλέντερ. -
Άλεσμα:
Πολτοποιείτε μέχρι να γίνει λεία και ομοιόμορφη κρέμα. -
Ανακάτεμα Υλικών:
Προσθέτετε τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και, αν θέλετε, το μέλι. Ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί η ζάχαρη. -
Πάγωμα:
Ρίχνετε το μείγμα σε ρηχό δοχείο (κατάλληλο για κατάψυξη). Βάζετε στην κατάψυξη για 1 ώρα. -
Ανακάτεμα:
Με πιρούνι, ξύνετε καλά για να σπάσουν οι κρύσταλλοι. Επαναλαμβάνετε κάθε 30–40 λεπτά για 4–5 ώρες συνολικά, μέχρι να αποκτήσει αφράτη υφή σορμπέ. -
Σερβίρισμα:
Σερβίρετε σε μπολάκια ή ποτήρια. Μπορείτε να στολίσετε με φυλλαράκια δυόσμου.
Tips
- Για πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγο ξύσμα λάιμ.
- Αν θέλετε πιο μαλακό αποτέλεσμα, πριν το σερβίρισμα αφήστε 5–10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες λικέρ (π.χ. λικέρ καρπούζι) για πιο “ενήλικη” εκδοχή.

