Βουλή: “Βρέχει” κυβερνητικές τροπολογίες – “Ξεφυτρώνουν” πανεπιστημιακά τμήματα από το πουθενά.

Έντονη αντίδραση της ΝΔ στη Βουλή για εκπρόθεσμες τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ που ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου κάνει δεκτές και μεταξύ αυτών ιδρύονται ακόμα και νέα πανεπιστημιακά τμήματα!

Η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, κατήγγειλε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι “στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που είναι υπό συζήτηση στην Ολομέλεια, κατατίθενται »βροχή» οι τροπολογίες από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ αυτών είναι και δύο, που με μια πρόταση και μόνο! Ιδρύουν νέα πανεπιστημιακά τμήματα. Και ο κ. Γαβρόγλου δηλώνει πως θα τις κάνει αποδεκτές”.

Η κ. Κεραμέως, αναρωτήθηκε “εάν με αυτή την σοβαρότητα… σχεδιάζεται και δημιουργείται ο νέος πανεπιστημιακός χάρτης της χώρας” και τόνισε ότι “πουθενά σε όλο τον κόσμο δεν ιδρύονται έτσι πανεπιστημιακά τμήματα…”.

Η αντίδραση της τομεάρχου και εισηγήτριας στο νομοσχέδιο της ΝΔ Νίκης Κεραμέως προκλήθηκε από την κατάθεση μιας τροπολογίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ιδρύεται Τμήμα Μουσειολογίας στο Διεθνές Πανεπιστημίου και μίας δεύτερης τροπολογίας που αφορά την ίδρυση νέου τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

“Αυτά – όπως είπε η κ. Κεραμέως στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες – γίνονται για πρώτη φορά…”!

Μέχρι στιγμής, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας έχουν κατατεθεί 7 υπουργικές τροπολογίες και δεκάδες βουλευτικές με τον Κώστα Γαβρόγλου να έχει δηλώσει πως τουλάχιστον τις 13 θα τις κάνει αποδεκτές.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ