Δεν… ψήνεται ο Πούτιν για τον νέο Ουκρανό πρόεδρο

Το Κρεμλίνο σέβεται την επιλογή των Ουκρανών, αλλά εκτιμά ότι είναι νωρίς να μιλήσει για συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας. Ο Πούτιν λοιπόν τηρεί στάση… αναμονής.

Το Κρεμλίνο (σ.σ. λέγε με Πούτιν) θεωρεί ότι είναι νωρίς να πει ότι μπορεί να προχωρήσει σε κάποια συνεργασία με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, αντιμετωπίζει με σεβασμό την επιλογή του ουκρανικού λαού, αλλά παράλληλα θέτει υπό αμφισβήτηση την νομιμότητα των προεδρικών εκλογών επειδή δεν δόθηκε η δυνατότητα σε 3 εκατομμύρια Ουκρανούς που ζουν στην Ρωσική Ομοσπονδία να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές.Τι… λέει ο Πούτιν

«Προς το παρόν είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για συγχαρητήρια του προέδρου Πούτιν στον κύριο Ζελένσκι, καθώς και για το ενδεχόμενο να συνεργασθούν από κοινού», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο της συνεργασίας «θα το κρίνουμε μόνο με βάση τα συγκεκριμένα του έργα». Ένας κωμικός σε μια δυστυχισμένη χώρα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι «η Μόσχα αντιμετωπίζει με σεβασμό την επιλογή του ουκρανικού λαού, όταν μάλιστα η επιλογή αυτή είναι προφανής», αλλά προσέθεσε ότι «παράλληλα η νομιμότητα αυτών των εκλογών γενικά τέθηκε υπό αμφισβήτηση, καθώς δεν δόθηκε η δυνατότητα σε 3 εκατομμύρια πολίτες που ζουν στη Ρωσική Ομοσπονδία να ψηφίσουν».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το ενδεχόμενο να αφεθούν ελεύθεροι οι Ουκρανοί ναύτες που κρατούνται στην Μόσχα (με την κατηγορία ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας) ως «χειρονομία καλής θέλησης» προς τον νεοεκλεγέντα Ουκρανό πρόεδρο, απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Όσον αφορά τους ναύτες, υπάρχουν συγκεκριμένες νομικές διαδικασίες, οι οποίες είναι αναγκαίες. Αυτή τη στιγμή ως παραβάτες των κρατικών συνόρων, βρίσκονται υπό ανακριτική διαδικασία και οποιαδήποτε ανακριτική διαδικασία ολοκληρώνεται με την παραπομπή στο δικαστήριο και συνεπώς πρέπει να υπάρξει απόφαση δικαστηρίου…Υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπονται από την νομοθεσία», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βολόντιν, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ουκρανικών εκλογών, δήλωσε ότι συνιστά απόρροια της ανικανότητας του Πέτρο Ποροσένκο να επιλύσει τα κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα της χώρας, καθώς και απόρριψη εκ μέρους των Ουκρανών της εξτρεμιστικής του πολιτικής που ακολουθεί στην ανατολική Ουκρανία.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ