Αν ψάχνετε για μια ελαφριά και φρουτώδη τούρτα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, η τούρτα με ανανά είναι η ιδανική επιλογή. Συνδυάζει ζουμερό σιρόπι ανανά, αφράτη κρέμα και απαλό παντεσπάνι, προσφέροντας γεύση δροσιάς και καλοκαιρινού αρώματος σε κάθε μπουκιά.
Τούρτα με ανανά – Χρόνος Προετοιμασίας
60 λεπτά προετοιμασία + 3 ώρες ψύξη
Υλικά
Για το παντεσπάνι
-
5 αυγά
-
150 γρ. ζάχαρη
-
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
30 γρ. κορν φλάουρ
-
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
1 βανιλίνη
Για τη γέμιση
-
1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (400 γρ.)
-
400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), καλά παγωμένη
-
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
-
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή μαλακό τυρί κρέμα
-
1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη
-
50 ml χυμό από την κονσέρβα
Για το σιρόπι
-
150 ml χυμό ανανά (από την κονσέρβα)
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
1 κ.σ. λικέρ (προαιρετικά)
Για τη διακόσμηση
-
Φέτες ανανά
-
Τριμμένη καρύδα ή νιφάδες λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
Παντεσπάνι:
-
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
-
Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5–6 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
-
Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη και τα ενσωματώνετε απαλά στο μείγμα με μια σπάτουλα.
-
Αδειάζετε σε ταψί 24 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε για 20–25 λεπτά.
-
Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε οριζόντια σε δύο ίσες βάσεις.
Σιρόπι:
-
Σε κατσαρολάκι, βράζετε το χυμό ανανά με τη ζάχαρη για 2–3 λεπτά.
-
Προαιρετικά, προσθέτετε λικέρ και αφήνετε να κρυώσει.
Κρέμα:
-
Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε 50 ml χυμό ανανά. Τη διαλύετε σε χαμηλή φωτιά.
-
Χτυπάτε την κρύα κρέμα γάλακτος με άχνη σε παχύρρευστη μορφή.
-
Ανακατεύετε το γιαούρτι ή το τυρί κρέμα με τη ζελατίνη.
-
Ενώνετε απαλά με τη σαντιγί.
-
Ψιλοκόβετε μερικές φέτες ανανά και τις προσθέτετε στην κρέμα.
Συναρμολόγηση:
-
Βάζετε το πρώτο παντεσπάνι σε τσέρκι και το ραντίζετε με σιρόπι.
-
Απλώνετε τη μισή κρέμα.
-
Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι και το ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.
-
Καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνετε την επιφάνεια.
-
Γαρνίρετε με φέτες ανανά και τριμμένη καρύδα.
-
Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Tips
- Αντί για γιαούρτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μασκαρπόνε για πιο πλούσια υφή.
- Σερβίρετε καλά παγωμένη.
- Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή νιφάδες σοκολάτας στο εσωτερικό.

