13 Δεκεμβρίου 2025

Τούρτα με ανανά για δροσιά και απόλαυση

Αν ψάχνετε για μια ελαφριά και φρουτώδη τούρτα που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, η τούρτα με ανανά είναι η ιδανική επιλογή. Συνδυάζει ζουμερό σιρόπι ανανά, αφράτη κρέμα και απαλό παντεσπάνι, προσφέροντας γεύση δροσιάς και καλοκαιρινού αρώματος σε κάθε μπουκιά.

Τούρτα με ανανά – Χρόνος Προετοιμασίας

60 λεπτά προετοιμασία + 3 ώρες ψύξη

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 30 γρ. κορν φλάουρ

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 βανιλίνη

Για τη γέμιση

  • 1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (400 γρ.)

  • 400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), καλά παγωμένη

  • 3 κ.σ. άχνη ζάχαρη

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή μαλακό τυρί κρέμα

  • 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη

  • 50 ml χυμό από την κονσέρβα

Για το σιρόπι

  • 150 ml χυμό ανανά (από την κονσέρβα)

  • 2 κ.σ. ζάχαρη

  • 1 κ.σ. λικέρ (προαιρετικά)

Για τη διακόσμηση

  • Φέτες ανανά

  • Τριμμένη καρύδα ή νιφάδες λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση

Παντεσπάνι:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.

  • Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5–6 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

  • Κοσκινίζετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και τη βανιλίνη και τα ενσωματώνετε απαλά στο μείγμα με μια σπάτουλα.

  • Αδειάζετε σε ταψί 24 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνετε για 20–25 λεπτά.

  • Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε οριζόντια σε δύο ίσες βάσεις.

Σιρόπι:

  • Σε κατσαρολάκι, βράζετε το χυμό ανανά με τη ζάχαρη για 2–3 λεπτά.

  • Προαιρετικά, προσθέτετε λικέρ και αφήνετε να κρυώσει.

Κρέμα:

  • Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε 50 ml χυμό ανανά. Τη διαλύετε σε χαμηλή φωτιά.

  • Χτυπάτε την κρύα κρέμα γάλακτος με άχνη σε παχύρρευστη μορφή.

  • Ανακατεύετε το γιαούρτι ή το τυρί κρέμα με τη ζελατίνη.

  • Ενώνετε απαλά με τη σαντιγί.

  • Ψιλοκόβετε μερικές φέτες ανανά και τις προσθέτετε στην κρέμα.

Συναρμολόγηση:

  • Βάζετε το πρώτο παντεσπάνι σε τσέρκι και το ραντίζετε με σιρόπι.

  • Απλώνετε τη μισή κρέμα.

  • Σκεπάζετε με το δεύτερο παντεσπάνι και το ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι.

  • Καλύπτετε με την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνετε την επιφάνεια.

  • Γαρνίρετε με φέτες ανανά και τριμμένη καρύδα.

  • Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Tips

  •  Αντί για γιαούρτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μασκαρπόνε για πιο πλούσια υφή.
  • Σερβίρετε καλά παγωμένη.
  •  Μπορείτε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή νιφάδες σοκολάτας στο εσωτερικό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ