Κτηματολόγιο 2019: Εκατοντάδες συμβολαιογραφικές πράξεις στον «αέρα» στην Πάτρα

Κτηματολόγιο 2019: «Καμπανάκι» για τα προβλήματα που δημιουργούνται με φόντο τη λήξη της προθεσμίας για το Κτηματολόγιο τον Ιούνιο, εξ αιτίας της υπολειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου Πατρών «χτυπούν» οι δικηγόροι της Πάτρας.

Σοβαρότατο είναι το θέμα που έχει δημιουργηθεί με εκατοντάδες συμβολαιογραφικές πράξεις να βρίσκονται στον «αέρα», καθώς δεν έχει γίνει η επίσημη εγγραφή τους στο Κτηματολόγιο.

Οπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών, Αθανάσιος Ζούπας, στο Ράδιο “Γάμμα”, δεν έχουν εγγραφεί ακόμα οι συμβολαιογραφικές πράξεις που έχουν από τον Δεκέμβριο του 2018 και μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να έχουν προβεί σε αγορές ή πωλήσεις και αυτές να μην είναι ακόμα καθ’ όλα νόμιμες και τα ακίνητα που έχουν αγοράσει ή πωλήσει, αντίστοιχα, να εμφανίζονται –επί της ουσίας- στον προηγούμενο ιδιοκτήτη τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί καθώς στο Κτηματολογικό Γραφείο Πατρών υπάρχει, αυτή την περίοδο, μόνο ένας δικηγόρος, καθώς έχει πάρει άδεια ο δεύτερος. Ο εναπομείναν δικηγόρο, αν και κάνει ό,τι μπορεί, όπως τόνισε ο κ. Ζούπας, είναι αδύνατον να ελέγξει τόσες συμβολαιογραφικές πράξεις μόνος του.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών ζητά την παράταση της οριστικοποίηση των εγγραφών στο Κτηματολόγιο για τις περιοχές της Αχαϊας για τις οποίες «τρέχει» η κτηματογράφηση.

Πηγή patrastime.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ