Με βουλευτικές τροπολογίες φτιάχνουν νέα τμήματα πανεπιστημίων


«Να μην γίνεται σπέκουλα. Είμασταν σε συνεννόηση με τα πανεπιστήμια και τους πρυτάνεις για τα νέα Τμήματα που δημιουργούνται». Αυτό, ανέφερε στην Ολομέλεια ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας στις επικρίσεις για νέα πανεπιστημιακά τμήματα που δημιουργούνται με βουλευτικές τροπολογίες.

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου απάντησε για τις βουλευτικές τροπολογίες που έχει κάνει αποδεκτές. Πρόκειται για την ίδρυση τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με έδρα το Άργος που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, την τροπολογία για την ίδρυση τμήματος Μουσειολογίας στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας που κατέθεσαν οι βουλευτές της πλειοψηφίας Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης για την ίδρυση τμημάτων σε  Έδεσσα και Κοζάνη.

«Τα δύο νέα τμήματα, το ένα στη Φλώρινα και το άλλο στην Κοζάνη, είναι μετά από συνεννόηση με την πρυτανεία και απόφαση της Κοσμητείας, της αντίστοιχης σχολής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Για το τμήμα στην Έδεσσα υπήρξε αντίστοιχη απόφαση και συνεννόηση με το Διεθνές Πανεπιστήμιο και για το τμήμα στο Άργος, έγινε η πρόταση από τον βουλευτή Γιάννη Γκιόλα. Ενημέρωσα τον πρύτανη και προφανώς θα έπρεπε να είχε ενσωματωθεί στο αρχικό νομοσχέδιο», είπε ο υπουργός Παιδείας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ