5 Δεκεμβρίου 2025

Πουτίγκα λεμόνι: Αφράτη και δροσερή μέχρι την τελευταία κουταλιά


Αν αγαπάτε τα ελαφριά γλυκά με έντονη φρεσκάδα, αυτή η πουτίγκα λεμονιού θα γίνει το νέο αγαπημένο σας επιδόρπιο. Αφράτη, κρεμώδης και αναζωογονητική, είναι ιδανική για το καλοκαίρι ή για να κλείσετε ένα γεύμα με ανάλαφρη, ευχάριστη γεύση.

Πουτίγκα λεμόνι – Χρόνος προετοιμασίας

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά (+ 2 ώρες ψύξη)
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Υλικά

  • 500 ml φρέσκο γάλα

  • 100 γρ. ζάχαρη

  • 2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)

  • 3 κρόκοι αυγών

  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ

  • 1 κουταλάκι βούτυρο

  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού σε μέτρια φωτιά.

  2. Σε μπολ, χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμο μείγμα.

  3. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.

  4. Μόλις το γάλα ζεσταθεί (προσοχή να μη βράσει), το αποσύρετε και ρίχνετε σιγά-σιγά το 1/3 του στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς.

  5. Ξαναβάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.

  6. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και τη βανίλια.

  7. Μοιράζετε την κρέμα σε μπολάκια και αφήνετε να κρυώσει.

  8. Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.

Tips

  •  Αν τη θέλετε πιο έντονα λεμονάτη, προσθέστε επιπλέον ξύσμα.
  •  Για πιο πλούσια υφή, χρησιμοποιήστε μισό γάλα και μισή κρέμα γάλακτος.
  • Γαρνίρετε με λίγα μπισκότα θρυμματισμένα ή φυλλαράκια μέντας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ