Αν αγαπάτε τα ελαφριά γλυκά με έντονη φρεσκάδα, αυτή η πουτίγκα λεμονιού θα γίνει το νέο αγαπημένο σας επιδόρπιο. Αφράτη, κρεμώδης και αναζωογονητική, είναι ιδανική για το καλοκαίρι ή για να κλείσετε ένα γεύμα με ανάλαφρη, ευχάριστη γεύση.
Πουτίγκα λεμόνι – Χρόνος προετοιμασίας
Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά (+ 2 ώρες ψύξη)
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Υλικά
-
500 ml φρέσκο γάλα
-
100 γρ. ζάχαρη
-
2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)
-
3 κρόκοι αυγών
-
2 κουταλιές κορν φλάουρ
-
1 κουταλάκι βούτυρο
-
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το γάλα μαζί με το ξύσμα λεμονιού σε μέτρια φωτιά.
-
Σε μπολ, χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμο μείγμα.
-
Προσθέτετε το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά.
-
Μόλις το γάλα ζεσταθεί (προσοχή να μη βράσει), το αποσύρετε και ρίχνετε σιγά-σιγά το 1/3 του στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας διαρκώς.
-
Ξαναβάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα και σιγοβράζετε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
-
Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο και τη βανίλια.
-
Μοιράζετε την κρέμα σε μπολάκια και αφήνετε να κρυώσει.
-
Βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τη σερβίρετε.
Tips
- Αν τη θέλετε πιο έντονα λεμονάτη, προσθέστε επιπλέον ξύσμα.
- Για πιο πλούσια υφή, χρησιμοποιήστε μισό γάλα και μισή κρέμα γάλακτος.
- Γαρνίρετε με λίγα μπισκότα θρυμματισμένα ή φυλλαράκια μέντας.

