Στη φυλακή ο «δράκος του Αμαρουσίου» – Δεν του αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά


Σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και 2 μηνών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ, όπως πρωτοδίκως, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο ο 32χρονος «δράκος του Αμαρουσίου».

Το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο για απόπειρα βιασμού κατά συρροή και παράνομη οπλοκατοχή και απέρριψε όλους τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του 32χρονου για αναγνώριση ελαφρυντικών, τη μετατροπή της κατηγορίας σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και του μειωμένου καταλογισμού.

Ο 32χρονος, ο οποίος περίμενε και επετίθετο σεξουαλικά στα ανυποψίαστα θύματά του, συνήθως κάτω από υπόγειες διαβάσεις της περιοχής του Αμαρουσίου, είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2016 και σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε για 6 απόπειρες βιασμού κατά γυναικών.

Έστηνε καρτέρι στα ανυποψίαστα θύματά του, συνήθως κάτω από υπόγειες διαβάσεις στην περιοχή του Αμαρουσίου. Σε μία περίπτωση είχε βάλει μονωτική ταινία στο στόμα μιας γυναίκας, προσπαθώντας να τη βιάσει, ενώ σε μία άλλη είχε γραπώσει το θύμα του από πίσω, το είχε ρίξει στο έδαφος και προσπάθησε να του βγάλει το παντελόνι.

Στην απολογία του ο 32χρονος υποστήριξε πως άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στα θύματά του καθώς στο πρόσωπό τους έβλεπε την πρώην κοπέλα του, μία Ρουμάνα ονόματι Τζωρτζέτα.

«Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα. Άκουγα φωνές “ταπείνωσέ την, μείωσέ την, μην ακούς τα ψέματα που σου λέει”. Ήταν ο άλλος μου εαυτός», υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου, με τον εισαγγελέα να προτείνει την ενοχή του όπως και πρωτοδίκως.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ