Πολάκης για Κυμπουρόπουλο: Πολιτική η κριτική μου – Μητσοτάκης και ΝΔ διαστρέβλωσαν τα λόγια μου

Ένας… άλλος Παύλος Πολάκης στο περιστύλιο μετά το σάλο για την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.
«Διατύπωσα πολιτική κριτική» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε πιο… ήρεμο τόνο απ’ ό,τι το συνηθίζει.
Μίλησε για συνειδητή προσπάθεια στοχοποίησής του από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ανακοινώσει πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του, τον κάλυψε απόλυτα ο πρωθυπουργός.

Άκρως θεσμικός και με ύφος τόσο ήρεμο που δεν το… συνηθίζει εμφανίστηκε στο περιστύλιο της Βουλής ο Παύλος Πολάκης, θέλοντας ίσως να μαλακώσει τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επίθεσή του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Πλήρης κάλυψη Τσίπρα σε Πολάκη! Η πρόταση δυσπιστίας εναντίον του θα μετατραπεί…

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει, μετά το Πάσχα, όταν θα ξανανοίξει η Βουλή, πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του αλλά και την απόλυτη κάλυψη που του παρείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ένιωσε την… ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις και να «βαφτίσει» τα όσα έγραψε στο Facebook «πολιτική κριτική».

«Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια συνειδητής στοχοποίησης μου από Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» ξεκίνησε τη δήλωσή του ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας πως όσα έγραψε διαστρεβλώθηκαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχηγό του προσωπικά.

«Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, το οποίο αυτό υπηρετούμε και αυτό χτίζουμε, οφείλει να θεσμοθετεί θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων υπέρ των ατόμων με αναπηρία. Αυτό δημιουργεί την κοινωνία των ίσων ευκαιριών. Άρα, το ερώτημα το οποίο προκύπτει προς τη Νέα Δημοκρατία και προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα, όπως είναι τα μόρια και επιδόματα, οι ειδικές διαδικασίες για την πρόσληψη και άλλες ανακουφιστικές διατάξεις, αν αυτά τα θεωρούν χάρες που θέλουν να τα καταργήσουν ή αν είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής η οποία υπηρετεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και συμβάλει στην άρση των διακρίσεων και τη δημιουργία της κοινωνίας των ίσων ευκαιριών για τα άτομα με αναπηρία. Εγώ διατύπωσα μια πολιτική κριτική σε μια δήλωση η οποία έλεγε κάποια πράγματα από τη στιγμή που ορθώς κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και εκτίθεται στο πολιτικό πεδίο. Το ερώτημα είναι αυτό που διατύπωσα πριν: αυτά τα μέτρα, τα θετικά μέτρα άρσης των διακρίσεων, που δημιουργούν την κοινωνία των ίσων ευκαιριών για τους αναπήρους, αν τα θεωρούν χάρες που θέλουν να καταργήσουν. Αυτό είναι το ουσιαστικό ερώτημα, πέρα από την όποια διαστρεβλώσει προσπαθεί να κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα της αντιπαράθεσης», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης στη δήλωσή του.

Δείτε όσα είπε

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ