Παρίσι: Στο εδώλιο πρώην πρωθυπουργός και η σύζυγός του.


Σε δίκη παραπέμπεται πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και η σύζυγός του με την κατηγορία της “υπεξαίρεσης δημόσιων κεφαλαίων”, έγινε γνωστό στο Παρίσι!

Δικαστές στο Παρίσι στέλνουν στο εδώλιο τον πρώην πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν και τη σύζυγό του Πενελόπ για την υπόθεση των εικονικών θέσεων εργασίας εκείνης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, ο πρώην υποψήφιος της δεξιάς στις προεδρικές εκλογές του 2017 θα πρέπει να λογοδοτήσει κυρίως για “υπεξαίρεση δημόσιων κεφαλαίων”, “αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων κεφαλαίων”, “κατάχρηση κοινωνικών αγαθών” και “μη συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στη Δημόσια Ζωή”.

Η σύζυγός του, η οποία αμειβόταν ως συνεργάτριά του, διώκεται για “συνέργεια και αποδοχή υπεξαιρεθέντων δημόσιων πόρων” και “αποδοχή κατάχρησης κοινωνικών αγαθών”.Παρίσι: Σκάνδαλο αλά γαλλικά

Ο πρώην αναπληρωτής του Φιγιόν στην Εθνοσυνέλευση, ο Μαρκ Ζουλό, κατηγορείται επίσης στο πλαίσιο αυτής της έρευνας για “υπεξαίρεση δημόσιων πόρων”, σύμφωνα με την εφημερίδα.

“Πρόκειται για τη φυσιολογική συνέχεια της διαδικασίας”, σχολίασε λακωνικά ένας από τους υποστηρικτές του Φιγιόν. Γαλλία: Ξορκίζουν με νόμο την οικογενειοκρατία μετά το σκάνδαλο Φιγιόν

Ο Αντονέν Λεβί, ο συνήγορος του πρώην πρωθυπουργού, εξέφρασε από την πλευρά του τη λύπη του για το γεγονός ότι η παραπομπή διέρρευσε στα ΜΜΕ “πριν ακόμη ενημερωθεί γι’ αυτήν ο κ. Φιγιόν και η υπεράσπισή του”.

“Το γεγονός αυτό καταδεικνύει το πνεύμα με το οποίο διεξήχθη ολόκληρη αυτή η έρευνα και θα αντιδράσουμε επί της ουσίας όταν θα λάβουμε γνώση αυτού του εγγράφου”, σχολίασε.

Η οικονομική εισαγγελία είχε αρχίσει έρευνα μετά τις αποκαλύψεις της σατιρικής εφημερίδας Le Canard Enchaine, στις 25 Ιανουαρίου 2017, που αποδείχθηκαν μοιραίες για την υποψηφιότητα του Φιγιόν, ο οποίος αποκλείσθηκε από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Στο κέντρο της υπόθεσης βρίσκονται οι υποψίες για εικονικές θέσεις απασχόλησης της συζύγου του, της Πενελόπ, για τις οποίες πληρωνόταν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ελάχιστη δουλειά.

Ο 65χρονος Φιγιόν πλήρωνε επίσης δύο από τα παιδιά τους για δικηγορικές εργασίες όταν ήταν γερουσιαστής στο διάστημα από το 2005 έως το 2007.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ