Τα μπισκότα κρακελέ με σοκολάτα είναι μια λιχουδιά που κλέβει την παράσταση τόσο με την εμφάνιση όσο και με τη γεύση της. Η χαρακτηριστική «σπασμένη» επιφάνεια που θυμίζει ραγισμένο πάγο κρύβει έναν μαλακό, ζουμερό πυρήνα γεμάτο σοκολάτα. Είναι η τέλεια επιλογή για το πρωινό καφέ, για κέρασμα ή απλώς για να γλυκάνεις τη μέρα σου.
Μπισκότα κρακελέ με σοκολάτα -Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 20 λεπτά
-
Αναμονή στο ψυγείο: 2 ώρες
-
Ψήσιμο: 10-12 λεπτά
-
Συνολικός χρόνος: περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά
Υλικά (για περίπου 24 μπισκότα):
-
200 γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
-
50 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
100 γρ. ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
1 πρέζα αλάτι
-
Ζάχαρη άχνη (για επικάλυψη)
Εκτέλεση:
-
Λιώνουμε τη σοκολάτα:
Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, λιώνουμε τη σοκολάτα και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο. -
Αναμειγνύουμε τα υλικά:
Σε μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. -
Προσθέτουμε τα στερεά:
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. -
Ψύξη:
Καλύπτουμε το μείγμα με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ή όλο το βράδυ). -
Πλάσιμο και ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C. Πλάθουμε μικρές μπάλες ζύμης (περίπου στο μέγεθος καρυδιού), τις κυλάμε πρώτα σε κρυσταλλική ζάχαρη και μετά σε άχνη. -
Ψήσιμο:
Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να σκάσει η επιφάνεια αλλά να παραμείνουν μαλακά στο κέντρο.
Tips:
-
Μην τα παραψήσετε! Το εσωτερικό πρέπει να μείνει μαλακό και fudgy.
-
Αν θέλετε ακόμα πιο έντονη γεύση, προσθέστε μια πρέζα εσπρέσο σκόνη στη ζύμη.
-
Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με επιπλέον άχνη αφού κρυώσουν, για πιο έντονο «κρακελέ» εφέ.
-
Διατηρούνται φρέσκα σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες.

