Μαξίμου καλεί Πολάκη: Του ζητούν εξηγήσεις και επανατοποθέτηση για Κυμπουρόπουλο


Την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη αναφορικά με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου με τον κ. Πολάκη, όπου και του ζητήθηκε να κάνει μία επανατοποθέτηση προκειμένου να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε και τι όχι.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στην κυβέρνηση αντιλήφθηκαν ότι μπορεί να γίνει πολιτική ζημιά εξαιτίας των συγκεκριμένων δηλώσεων, με πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να απαιτούν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επανατοποθετηθεί.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, ωστόσο, υπάρχει αμηχανία για την τελευταία του τοποθέτηση για τον Κυμπουρόπουλο η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Είναι άλλωστε και προεκλογική περίοδος και στην Κουμουνδούρου δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες δηλώσεις.

Ενδεικτικά είναι τα λόγια του Νίκου Φίλη, ο οποίος ζήτησε με δηλώσεις του να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη δήλωση, υποστηρίζοντας πως «ο Πολάκης αδικεί τον εαυτό του και ότι με τα όσα είπε δεν εκπροσωπεί το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Παύλος Πολάκης επανήλθε το μεσημέρι με νέα δήλωση, αλλά επί της ουσίας δεν είπε κάτι πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που είχε υποστηρίξει την προηγούμενη μέρα. «Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε αντιπαρέρχομαι την προσπάθεια στοχοποίησης και στρέβλωσης των όσων έγραψα και έρχομαι στην ουσία του ερωτήματος που αφορά το αν ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος οφείλει να θεσμοθετεί ουσιαστικά μέτρα άρσης των διακρίσεων των ατόμων με αναπηρία. Το ερώτημα που προκύπτει προς τη ΝΔ και τον κ. Κυμπουρόπουλο είναι αν τα θετικά μέτρα όπως είναι τα μόρια, τα επιδόματα κι άλλες διατάξεις τα θεωρεί χαρές που θέλει να καταργήσει είναι η ουσία της κοινωνικής πολιτικής». Ο κ. Πολάκης διατύπωσε πολιτική κριτική και είπε πως η ουσία του ερωτήματος που τίθεται είναι αν τα μέτρα για τα ΑμεΑ αποτελούν χάρες που η αντιπολίτευση θέλει να καταργήσει.

Από την άλλη πλευρά η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τη στάση του πρωθυπουργού και τα όσα είπε από βήματος της Βουλής αναφέρει ότι «βάζει ασπίδα στις πρακτικές του κ. Πολάκη». Επιπλέον από την Πειραιώς θεωρούν ότι η συνειδητή επιλογή του κ. Τσίπρα να μετατρέψει την πρόταση μομφής σε πρόταση παροχής ψήφου εμπιστοσύνης είναι μία καθόλα αμυντική προσέγγιση. Και αυτό επειδή θεωρούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου φοβάται το κίνημα αποδοκιμασίας του αναπληρωτή υπουργού. Όπως λένε το Μαξίμου «φοβήθηκε μήπως υπάρξουν διαρροές στην ψηφοφορία».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ