Τυροκαυτερή κυκλαδίτικη

Υλικά
400 γρ. λευκά, φρέσκα κυκλαδίτικα τυράκια, όπως γροθοτυράκι, μυζήθρα, ξινοτύρι, βολάκι, σε ίσες ποσότητες, από 50 γρ. δηλαδή, χοντροτριμμένα, εκτός από το βολάκι
200 ml κεφίρ (στα σούπερ μάρκετ)
60 ml ελαιόλαδο
2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
1 κουτ. γλυκού δυόσμος, ξερός
2 ντομάτες ζεματισμένες για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει, αποφλοιωμένες, κομμένες στη μέση και χωρίς τα σπόρια, πολτοποιημένες στο μπλέντερ, ή 200 ml ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μπλέντερ
8-10 ελιές της αρεσκείας μας

Διαδικασία
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βολάκι, τις ντομάτες και τις ελιές, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με τα χέρια μας σπάμε μέσα στο μείγμα το βολάκι σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα πιάτο στρώνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, απλώνουμε από πάνω την τυροκαυτερή και γαρνίρουμε με τις ελιές.

Συνταγή: Λίνα Φουρνιστάκη

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here