Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: “Παραδόθηκε” στο ΟΑΚΑ. Χειροκρότημα παρά την ήττα – videos


Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε ούτε στο τρίτο ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και γνωρίζοντας την ήττα με 89-82 στο ΟΑΚΑ, αποχαιρέτησε για μία ακόμη χρονιά τη Euroleague, από τη φάση των πλέι οφ. Χειροκρότημα από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ και αποθέωση στον Καλάθη παρά το 3-0 στη σειρά.

Παρότι βρέθηκε να προηγείται αρκετές φορές στο σκορ, ο Παναθηναϊκός «παραδόθηκε» στο τέλος στη Ρεάλ Μαδρίτης και ηττήθηκε και στο ΟΑΚΑ από τη «Βασίλισσα», η οποία και «σκούπισε» τη σειρά των πλέι οφ, με 3-0.

Οι «πράσινοι» βρήκαν πρωταγωνιστές στο πρόσωπο του Ματ Λοτζέσκι στην αρχή και του Ίαν Βουγιούκα στο τέλος και είχαν τον Καλάθη με 17 πόντους και 7 ασίστ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να «αντέξουν» στους… πυροβολισμούς της Ρεάλ από το τρίποντο στο τελευταίο δεκάλεπτο, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμός του από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε άσχημα το ματς με πολλά κενά στην άμυνά του και έτσι βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 8 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τον Λοτζέσκι να είναι όμως «καυτός» έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 18-23.

Ο Αμερικανός με βελγικό διαβατήριο ήταν η έκπληξη για τους «πράσινους» σε όλο το πρώτο μέρος και φθάνοντας τους 14 πόντους χωρίς να χάσει σουτ, έδωσε το έναυσμα στην ομάδα του για την αντεπίθεση. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο έκανε σερί 15-4 και πέρασε μπροστά στο σκορ, για να πάρει και προβάδισμα 41-36 χάρη και σε 2 τρίποντα του Καλάθη.

Ο αρχηγός του Τριφυλλιού ανέβασε στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο και οδήγησε την ομάδα του με σκορ και ασίστ, όμως όταν πήγε στον πάγκο, η Ρεάλ «έτρεξε» ένα σερί 8-0 και έφερε το ματς στα ίσια, για το 58-58 στο 30′.

Το τέταρτο δεκάλεπτο απέκτησε έτσι χαρακτήρα «θρίλερ», με τους «πράσινους» να κερδίζουν γρήγορα το μπόνους των βολών, με τον Βουγιούκα να είναι εξαιρετικός στην επίθεση, αλλά να μην καταφέρνουν να το εκμεταλλευτούν στα τελευταία λεπτά. Αντίθετα, η Ρεάλ άρχισε να βλέπει το καλάθι σαν «βαρέλι» και με διαδοχικά τρίποντα των παικτών της, όχι μόνο πέρασε μπροστά στο σκορ, αλλά πήρε και προβάδισμα ασφαλείας στις τελευταίες κατοχές.

Ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε έτσι να κυνηγάει στα τελευταία λεπτά, αλλά οι Μαδριλένοι ήταν ψύχραιμοι στις βολές και κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη μέχρι τέλους, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στο Final 4 της Βιτόρια.

Τα στατιστικά των παικτώνΠαναθηναϊκός: Τόμας 11, Λάνγκφορντ 10 (1), Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 9 (1), Γκιστ 4, Βουγιούκας 8, Λεκαβίτσιους 3 (1), Λοτζέσκι 16 (2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές), Κιλπάτρικ, Καλάθης 17 (3/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 7 ασίστ), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου.Ρεάλ Μαδρίτης: Κοζέρ 2, Ράντολφ 14 (2), Φερνάντεθ 16 (3), Καμπάσο 16 (3 τρίποντα, 10 ασίστ), Αγιόν 12 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κάρολ 2, Ταβάρες 3  (7 ριμπάουντ), Ντεκ 2, Πρέπελιτς, Τόμπκινς 9 (1), Τέιλορ 13 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ