Ποιος είναι ο συνιστώμενος χρόνος για ένα παιδί μπροστά από την τηλεόραση


Πολλοί γονείς διαμαρτύρονται συχνά για το γεγονός ότι τα παιδιά τους είναι κολλημένα στην τηλεόραση για ώρες. Αλλά αυτό είναι όντως ένας λόγος ανησυχίας; Είναι καλό για τα παιδιά να παρακολουθούν πολλή τηλεόραση;

Η ανάπτυξη ενός παιδιού περιλαμβάνει κινητικές δεξιότητες και αλληλεπίδραση με αντικείμενα και ανθρώπους. Ωστόσο, όταν τα παιδιά παρακολουθούν το αγαπημένο τους παιδικό ή σειρά, παρουσιάζουν παθητικές συμπεριφορές. Ανησυχούν επίσης για τις εικόνες που εμφανίζονται στην οθόνη.
Η τηλεόραση μπορεί να είναι υπεύθυνη για την καθυστέρηση της ψυχοκινητικής ανάπτυξης, τη μείωση της προσοχής και την ανησυχία. Αντίθετα, μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό μέσο ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζεται στο σωστό χρόνο και σε ιδανικές καταστάσεις.
Για τα πολύ μικρά παιδιά, η παρακολούθηση της τηλεόρασης θεωρείται ένα από τα αγαπημένα τους χόμπι. Δυστυχώς, περνούν πολύ περισσότερο χρόνο παρακολουθώντας τηλεόραση από ότι συμμετέχουν σε άλλα είδη πολιτιστικών ή χαλαρών δραστηριοτήτων και αθλημάτων.

Ποιος είναι ο συνιστώμενος χρόνος για να δούνε τηλεόραση
Οι παιδίατροι προτείνουν αυτές τις οδηγίες για το χρονικό διάστημα που περνούν τα παιδιά μπροστά στην οθόνη:
Μωρά και μικρά παιδιά έως 18 μηνών: Δεν συνιστάται καθόλου τηλεόραση

Τα μικρά παιδιά από 18 έως 24 μηνών: Ξεκινήστε με λίγα λεπτά την ημέρα
Προσχολική ηλικία: Δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα ανά ημέρα. Μαζί με το παιδί καλό θα ήταν να παρακολουθεί και ο γονέας που μπορεί να τους βοηθήσει να καταλάβουν τι παρακολουθούν.
Παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών και εφήβους ηλικίας 13 έως 18 ετών: Σε αυτές τις ηλικίες, οι γονείς πρέπει να καθορίσουν σταθερά όρια για τηλεόραση, κοινωνικά δίκτυα και βιντεοπαιχνίδια.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ