Μαξίμου: Κίνηση εντυπωσιασμού η πρόταση δυσπιστίας στον Πολάκη


Δεν πιστεύει το Μαξίμου πως η ΝΔ θα καταθέσει την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη.
Κορυφαίες κυβερνητικές πηγές στο newsit.gr: Ο Μητσοτάκης ήθελε να αλλάξει το κλίμα μετά τις αναφορές για τα δώρα.
Να μη «χάσει» κανέναν από τους βουλευτές που διαφωνούν με τον Πολάκη ο βασικός λόγος της ρελάνς Τσίπρα.
Η απαγόρευση του πρωθυπουργού στον αναπληρωτή υπουργό για τη… νυχτερινή ενασχόληση με το Facebook.

Δύσπιστη εμφανίζεται η κυβέρνηση στην απειλή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας μετά από τις γιορτές του Πάσχα, δηλαδή μετά τις 6 Μαΐου. Όπως λένε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη η κίνηση του προέδρου της ΝΔ είναι περισσότερο κίνηση εντυπωσιασμού παρά ουσίας προκειμένου να αλλάξει την πολιτική ατζέντα καθώς η ΝΔ το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχωρήσει σε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη χάνει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει αυτό το πολιτικό εργαλείο εναντίον της κυβέρνησης για τους επόμενους έξι μήνες. Πολάκης κατά Κυμπουρόπουλου: Παρά τις «ντρίμπλες», η «ζημιά» δεν μαζεύεται

Εάν δηλαδή οι ευρωεκλογές φέρουν ένα καλό αποτέλεσμα για την ΝΔ με μια διακριτή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα μπορεί να ζητήσει εκλογές κάνοντας πρόταση μομφής στην κυβέρνηση με το επιχείρημα ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πιστεύουν λοιπόν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα «κάψει» αυτό το χαρτί του και γι’ αυτό θεωρούν ότι η χθεσινή έκρηξη ήταν ένα σχέδιο προκειμένου να απεγκλωβιστεί από τα απανωτά λάθη του τελευταίου διαστήματος. Φυσικά επισημαίνουν ότι εάν τελικά δεν καταθέσει την πρόταση μομφής θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες που δεν κάνει την απειλή του πράξη.

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες έλεγαν στο newsit.gr ότι οι αναφορές που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κύπρο ότι δεν θέλει «μια κοινωνία η οποία στηρίζεται στα δώρα Χριστουγέννων» όσο και η τοποθέτηση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Κώστα Δέρβου, ο οποίος τάχθηκε κατά του επιδόματος ανεργίας  «γιατί αποτρέπει τους ανέργους από την αναζήτηση εργασίας» θορύβησαν ιδιαίτερα την κοινή γνώμη. Η Πειραιώς έψαχνε λοιπόν αφορμή να φύγει από αυτή την ατζέντα και βρήκε το θέμα Κυμπουρόπουλου.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πάντως πάση θυσία να κρατήσει ψηλά τα θέματα αυτά σε όλη την προεκλογική περίοδο. Γι’ αυτό άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας όταν πήγε χθες στην Βουλή προκειμένου να απαντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρόταση μομφής είπε ότι την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός είχε δυο βασικούς λόγους που έκανε αυτή την κίνηση.

– Με την ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα κινδυνεύσει να χάσει κανέναν από τους βουλευτές του που διαφωνούν με την συμπεριφορά και τα λεγόμενα του Παύλου Πολάκη. Και αυτό γιατί από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε το θέμα υπήρξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν από τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

– Ο δεύτερος λόγος και επίσης βασικός είναι ότι στην ψήφο εμπιστοσύνης η συζήτηση κρατάει τρείς μέρες. Εκεί, όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, θα βάλει όλα τα θέματα. «Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει  να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το δώρο των Χριστουγέννων. Θα έρθει εδώ και θα μας πει γιατί θέλει να μειωθεί αντί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια. Γι’ αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά στον Παύλο Πολάκη εδώ και πάρα πολύ καιρό ο πρωθυπουργός του είχε απαγορεύσει την νυχτερινή ενασχόληση με το facebook καθώς οι μεταμεσονύχτιες αναρτήσεις του δημιουργούν συνήθως θέμα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ