Τσακαλώτος: Εμείς μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα από τη ΝΔ


Το υπερπλεόνασμα μαμούθ ήρθε να φέρει… ακόμη πιο κοντά το πακέτο παροχών που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει περισσότερες πιθανότητες για να διεκδικήσει κάτι από τους δανειστές σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε δήλωσή του στο Έθνος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μόλις μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Eurostat πως η Ελλάδα πέτυχε… πλεόνασμα μαμούθ (χάρη στους φόρους που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι) και αυτό ανοίγει το δρόμο για νέες παροχές. Παίζουν τα… ρέστα τους με πακέτο παροχών πριν από τις εκλογές

Θα μπορούσε ανάμεσα σε αυτές να είναι και το να μην μειωθεί το αφορολόγητο από το 2020, όπως είναι ψηφισμένο; Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν το λέει ευθέως, αλλά με τη φράση πως η κυβέρνηση έχει την αξιοπιστία να διεκδικήσει πράγματα, μάλλον το… εννοεί. Υπάρχει άλλωστε και η εκπεφρασμένη δέσμευση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα πως «όσο είμαι εγώ πρωθυπουργός, το αφορολόγητο δεν θα μειωθεί».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τη δήλωσή του ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η υπεραπόδοση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι το πιο ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, η οποία άλλωστε επιστρέφει στην Αθήνα λίγο μετά το Πάσχα (σ.σ. στις 6 Μαΐου). Την ίδια περίοδο, δηλαδή, που κατά δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού, θα γίνει η συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο για να αποφασιστεί το πακέτο παροχών και φοροελαφρύνσεων.

«Εμείς µπορούµε να διεκδικήσουμε πράγματα γιατί ήδη κερδίσαμε την αξιοπιστία µας», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Που αυτή τη φορά προσέχει να μη γίνουν… παρερμηνείες σε ό,τι αφορά στο ποιος θα… κερδίσει τις εκλογές. «Η Νέα Δημοκρατία µας λέει ότι, στην απίθανη περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, όταν αποκτήσει αξιοπιστία, τότε θα µμπορέσει να διεκδικήσει κι αυτή κάτι. Συνιστώ στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να έχουν µμεγάλη υπομονή», ήταν η αναφορά του υπουργού Οικονομικών.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ