22 Αυγούστου 2025

Δροσερή μους σοκολάτας με φράουλα


Η συνύπαρξη σοκολάτας και φράουλας αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους και κλασικούς γευστικούς συνδυασμούς. Αυτή η μους σοκολάτας με φράουλα είναι ανάλαφρη, απολαυστική και ιδανική για κάθε εποχή – είτε ως επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα είτε ως γλυκό για μια ρομαντική ή εορταστική περίσταση.

Χρόνος προετοιμασίας:

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά

  • Αναμονή στο ψυγείο: 2 ώρες

  • Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά (για 4 μερίδες):

Για τη μους σοκολάτας:

  • 200 γρ. κουβερτούρα (πικρή ή γάλακτος, ανάλογα με την προτίμηση)

  • 200 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης, για σαντιγί)

  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια ή εκχύλισμα βανίλιας

  • 1 πρέζα αλάτι

Για τον πουρέ φράουλας:

  • 250 γρ. φρέσκες φράουλες (καθαρισμένες)

  • 1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη (ανάλογα με τη γλυκύτητα των φρούτων)

  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τον πουρέ φράουλας:
    Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ. Αν θέλουμε, τον περνάμε από σήτα για πιο βελούδινη υφή.

  2. Λιώνουμε τη σοκολάτα:
    Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα (σε χαμηλή ένταση, ανακατεύοντας κάθε 20 δευτερόλεπτα). Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

  3. Χτυπάμε την κρέμα:
    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή (σαντιγί, όχι υπερβολικά σφιχτή), μαζί με τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι.

  4. Συνδυάζουμε:
    Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα στην σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  5. Στήσιμο:
    Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολάκια, γεμίζοντας τα 2/3. Από πάνω ρίχνουμε τον πουρέ φράουλας και, αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες ή ξύσμα σοκολάτας.

  6. Ψύξη:
    Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Tips:

  • Για πιο έντονη σοκολατένια γεύση, χρησιμοποιήστε κουβερτούρα με 70% κακάο.

  • Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες φράουλες, μπορείτε να αντικαταστήσετε με κατεψυγμένες (αφού τις αποψύξετε).

  • Αντί για πουρέ, μπορείτε να ενσωματώσετε μικρά κομμάτια φράουλας μέσα στη μους για πιο “τραγανή” εμπειρία.

  • Προσθέστε λίγες σταγόνες λικέρ (όπως Cointreau ή Grand Marnier) στον πουρέ για πιο “ενήλικη” εκδοχή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ