Σρι Λάνκα – Τα ντοκουμέντα της φρίκης – Μια γυναίκα ανάμεσα στους 9 βομβιστές


Συνεχώς αυξάνεται ο μακάβριος απολογισμός από το λουτρό αίματος, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σε πολυτελή ξενοδοχεία και εκκλησίες στη Σρι Λάνκα. Οι νεκροί έχουν πια φτάσει τους 359, την ώρα που νέες εικόνες ντοκουμέντο έρχονται στο φως.

Είναι οι εικόνες από τη στιγμή που οι ισλαμιστές τρομοκράτες σκορπούν το θάνατο στη Σρι Λάνκα. Η στιγμή που ο ένας απ’ αυτούς πυροδοτεί τα εκρηκτικά με τα οποία έχει ζωστεί μέσα στο εστιατόριο του ενός από τα πολυτελή ξενοδοχεία που έγιναν στόχος. Η στιγμή που ο τρομοκράτης σκορπά το θάνατο. Ακολούθησε δεύτερη έκρηξη, στο διάδρομο του ξενοδοχείου, λίγα δευτερόλεπτα λεπτά.

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον ύποπτο χαλαρό, με μπλε τζόκεϊ καπέλο και cacual ντύσιμο, να παίρνει το ασανσέρ και να κατεβαίνει στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, το πρωί της περασμένης Κυριακής. Ξέρει πως εκείνη την ώρα θα είναι γεμάτο κόσμο, τουρίστες που βρίσκονταν στη Σρι Λάνκα για το Πάσχα.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 320 νεκρούς και πλέον, όμως πολλοί τραυματίες υπέκυψαν. Τουλάχιστον 500 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις που συγκαταλέγονται στις πιο πολύνεκρες τρομοκρατικές ενέργειες μετά από εκείνες της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στη Νέα Υόρκη

Από τους εννέα βομβιστές αυτοκτονίας που θεωρείται ότι έκαναν τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα, Κολόμπο, τουλάχιστον η μια είναι γυναίκα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Άμυνας Ρουουάν Ουιζεουαρντένε.

Οι αρχές της Σρι Λάνκα θεωρούν ότι πίσω από το λουτρό αίματος βρίσκεται μια ντόπια ισλαμιστική οργάνωση. Αλλά το Ισλαμικό Κράτος, για λόγους και γοήτρου αφού έχει κατατροπωθεί σε πολλές περιοχές. Ο ISIS, μάλιστα, μέσα από το πρακτορείο του, το Amaq, έδωσε στη δημοσιότητα και video που δείχνει επτά από τους δράστες να ορκίζονται πίστη στο Ισλάμ αλλά και το ποιος ήταν ο «εγκέφαλος» του μακελειού.

Ως εμπνευστής του λουτρού αίματος και οργανωτής της πολλαπλής τρομοκρατικής επίθεσης φέρεται, σύμφωνα με τον ISIS, να είναι ο φανατικός ισλαμιστής ιεροκήρυκας Zahran Hashim. Επίσης, ανακοίνωσε ότι ανάμεσα στους καμικάζι είναι οι Abu Ubayda, Abu al-Mukhtar, Abu Khalil, Abu al-Bara’a, Abu Muhammad και Abu Abdullah.

Ο υφυπουργός Άμυνας και ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσαν ότι τέθηκαν υπό κράτηση άλλοι 18 άνθρωποι, πράγμα που σημαίνει ότι οι συλληφθέντες είναι 60.Τρόμος χωρίς τέλος

Όλα αυτά ενώ ο τρόμος ζει και βασιλεύει στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα. Το πρωί τη; Τετάρτης η αστυνομία προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη αφού εντόπισε μηχανάκι, στο οποίο τα στελέχη της υποπτεύονταν πως μπορεί να είχε τοποθετηθεί βόμβα και το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στον κινηματογράφο «Savoy» του Κολόμπο.

Στο μηχανάκι δεν υπήρχαν εκρηκτικές ύλες, διευκρίνισε πάντως η αστυνομία.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ