Το πιο νόστιμο γλυκάκι με καραμέλα με μόλις 6 υλικά!


Γλυκάκι κανείς;;; Σήμερα, φτιάχνουμε ένα γλυκό καραμέλας με πολύ απλά υλικά και μια διαδικασία επίσης πολύ απλή!

Το γλυκό καραμέλας είναι ιδανικό και για όσους είναι vegan, ενώ η γεύση του είναι μοναδική! Ελαφρύ αλλά και χορταστικό, ό,τι πρέπει για τις ώρες που σε πιάνει μια «λιγούρα»!

Τι θα χρειαστείς για το γλυκό καραμέλας;
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καρύδας
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας cornflour
3/4 φλιτζανιού μη ζαχαρούχο γάλα αμυγδάλου
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
Πώς θα φτιάξεις το γλυκό καραμέλας;

Συνταγή
Συνδυάζουμε 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας, τη ζάχαρη καρύδας και 1/4 κουταλάκι αλάτι σε μια κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Αφήνουμε να βράσει και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά.
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για λίγο ακόμα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να γίνει πιο παχύρρευστο και να πάρει ένα σκούρο χρώμα. Περίπου 13 λεπτά συνολικά.
Παίρνουμε την κατσαρόλα από τη θερμότητα και χτυπάμε το cornflour μέχρι να γίνει ομαλό το μείγμα και να μην υπάρχουν σβώλοι.

Ανακατεύουμε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι καρύδας, το γάλα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια με υψηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε τακτικά. Η κρέμα θα ξεκινήσει να σχηματίζεται στο κατώτατο σημείο και όταν το δεις ότι συμβαίνει, τότε ανακάτεψε καλά για να διατηρηθεί ομαλή.
Όταν ξεκινήσει να γίνεται πιο παχύρρευστη, χαμηλώνουμε τη θερμότητα, ενώ ανακατεύουμε τακτικά. Για περίπου 5 λεπτά.

Ρίχνουμε την κρέμα σε δύο διαφορετικά δοχεία και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια, βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Μπορείς να προσθέσεις λίγο κρέμα καρύδας και λίγη σάλτσα καραμέλας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ