5 Δεκεμβρίου 2025

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια


Η ομελέτα φούρνου με σπαράγγια συνδυάζει την απλότητα με τη θρεπτική αξία των αυγών και των λαχανικών. Τρώγεται ευχάριστα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου και είναι ιδανική τόσο για brunch όσο και για ελαφρύ δείπνο.

Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια – Χρόνος προετοιμασίας

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά

  • Ψήσιμο: 25-30 λεπτά

  • Σύνολο: 35-40 λεπτά

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 6 αυγά

  • 1/2 κιλό φρέσκα σπαράγγια

  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 100 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο

  • 3 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Προαιρετικά: φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, μαϊντανός ή βασιλικός)

 Εκτέλεση

  1. Προθέρμανση φούρνου στους 180°C (αντιστάσεις ή αέρα).

  2. Καθάρισε τα σπαράγγια: Κόψε το ξυλώδες κάτω μέρος τους και βράσε τα για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στράγγισέ τα και κράτησέ τα στην άκρη.

  3. Σόταρε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.

  4. Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά (αν χρησιμοποιήσεις).

  5. Πρόσθεσε το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα σπαράγγια και το τυρί στο μείγμα αυγών. Ανακάτεψε απαλά.

  6. Ρίξε το μείγμα σε καλά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι.

  7. Ψήσε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από πάνω και να έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα.

 Tips

  • Μπορείς να αντικαταστήσεις τη φέτα με ανθότυρο ή ακόμα και τριμμένη γραβιέρα για πιο πλούσια γεύση.

  • Αν θέλεις πιο «γεμάτη» ομελέτα, πρόσθεσε λίγες φέτες ντομάτας ή πιπεριάς.

  • Η ομελέτα κόβεται τέλεια σε κομμάτια και μεταφέρεται εύκολα για πικνίκ ή lunch box.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ