Η ομελέτα φούρνου με σπαράγγια συνδυάζει την απλότητα με τη θρεπτική αξία των αυγών και των λαχανικών. Τρώγεται ευχάριστα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου και είναι ιδανική τόσο για brunch όσο και για ελαφρύ δείπνο.
Ομελέτα φούρνου με σπαράγγια – Χρόνος προετοιμασίας
-
Προετοιμασία: 10 λεπτά
-
Ψήσιμο: 25-30 λεπτά
-
Σύνολο: 35-40 λεπτά
Υλικά (για 4 άτομα)
-
6 αυγά
-
1/2 κιλό φρέσκα σπαράγγια
-
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
100 γρ. φέτα ή κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
-
3 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Προαιρετικά: φρέσκα μυρωδικά (δυόσμος, μαϊντανός ή βασιλικός)
Εκτέλεση
-
Προθέρμανση φούρνου στους 180°C (αντιστάσεις ή αέρα).
-
Καθάρισε τα σπαράγγια: Κόψε το ξυλώδες κάτω μέρος τους και βράσε τα για 3-4 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Στράγγισέ τα και κράτησέ τα στην άκρη.
-
Σόταρε το κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
-
Χτύπησε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά (αν χρησιμοποιήσεις).
-
Πρόσθεσε το σοταρισμένο κρεμμύδι, τα σπαράγγια και το τυρί στο μείγμα αυγών. Ανακάτεψε απαλά.
-
Ρίξε το μείγμα σε καλά λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι.
-
Ψήσε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από πάνω και να έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα.
Tips
-
Μπορείς να αντικαταστήσεις τη φέτα με ανθότυρο ή ακόμα και τριμμένη γραβιέρα για πιο πλούσια γεύση.
-
Αν θέλεις πιο «γεμάτη» ομελέτα, πρόσθεσε λίγες φέτες ντομάτας ή πιπεριάς.
-
Η ομελέτα κόβεται τέλεια σε κομμάτια και μεταφέρεται εύκολα για πικνίκ ή lunch box.

