Ξανθός για Πολάκη: “Ατυχής και αχρείαστη η δήλωση για Κυμπουρόπουλο” – Νέα ανάρτηση του αν. υπουργού Υγείας (vid)


Νέα ανάρτηση του Παύλου Πολάκη μετά τον σάλο από τις δηλώσεις του για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ.  Αποστάσεις από τον υπουργό Υγείας  Ανδρέα Ξανθό. Η αντίδραση της Σ. Ζαχαράκη. Τι είπαν ο Γ. Μπαλάφας και ο Π. Κουρουμπλής

Ατυχή και αχρείαστη χαρακτήρισε τη δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ.

Ο υπουργός ανέφερε ότι με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Πολάκης, έδωσε την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να ξεφύγει από το επικοινωνιακό αδιέξοδο και να αντεπιτεθεί.

Δείτε τι είπε ο Ανδρέας Ξανθός στην ΕΡΤ:

Η νέα ανάρτηση Πολάκη

Με νέα ανάρτηση επανήλθε την Μεγάλη Τετάρτη αναπληρωτής υπουργός Υγείας στο θέμα των ΑΜΕΑ μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Στις δύο φωτογραφίες που ανήρτησε στο facebook ο Παύλος Πολάκης, σημειώνει τις ίσες ευκαιρίες για τα ΑΜΕΑ σύμφωνα με την ”νεοφιλελεύθερη αντίληψη” όπως χαρακτηριστικά γράφει αλλά και ”την ουσία της αριστερής αντίληψης του κοινωνικού κράτους” .

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι όσα γράφονται γίνονται για συγκεκριμένους λόγους και επιτίθεται στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας χαρακτηρίζοντάς τον ”λίγο, ελεγχόμενο και διατεταγμένο”.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Στη πρώτη φωτογραφία το αποτέλεσμα των “ίσων ευκαιριών ” της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τα ΑΜΕΑ.

Στη δεύτερη φωτογραφία η ουσία της αριστερής αντίληψης του κοινωνικού κράτους που δημιουργεί δικαιοσύνη και ισότητα για τα άτομα με αναπηρία (τα κουτιά που πατάνε τα παιδιά είναι τα μόρια ,τα επιδόματα ,οι ειδικές ρυθμίσεις που θέλουν να καταργήσουν οι οπαδοί του κοινωνικού δαρβινισμού-αυτοματισμού-Νεοφιλελευθερισμού).

Αυτό είπα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κυμπουρόπουλο…

Όλα τα άλλα που γράφουν τα ΜΜΕ και τα Τρολ θέλουν να καλύψουν την τροπή σε φυγή του Μητσοτάκη στην πρόκληση του Τσίπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση,τη δίωξη της κ. Στουρνάρα για την απευθείας ανάθεση με 713.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ του Συνεδρίου e-health το 2014 και το υπερπλεόνασμα 4,4% που οδηγεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις και στη μη μείωση του αφορολόγητου .

Άντε καλό βράδυ τώρα και που’ σαι Πατούλη: είσαι λίγος ,ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με “δικάσεις”, όταν για όλη τη βρωμιά του χώρου της υγείας έχεις πιει το αμίλητο νερό (είμαι και στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων όχι στον ΙΣΑ)».

Σοφία Ζαχαράκη: Aπάνθρωπο αυτό που έκανε ο Πολάκης

«Σοκαρισμένη» δηλώνει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με την τοποθέτηση Πολάκη και την αντίδραση Τσίπρα.

«Απάνθρωπη» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη κατά του Στέλιου Κυμπουρόπουλο.

Η Σοφία Ζαχαράκη έκανε λόγο για «αήθη επίθεση», η οποία όπως είπε «μας έχει σοκάρει όλους», ωστόσο όπως είπε, «αυτό που έκανε ο Πρωθυπουργός μας σοκάρει ακόμα περισσότερο, γιατί παίρνει αγκαλιά τον Πολάκη και βάζοντάς τον μαζί με τους άλλους υπουργούς του, κάνοντας την πρόταση της ΝΔ ψήφο εμπιστοσύνης».

Κατηγόρησε μάλιστα τον Πρωθυπουργό ότι, δεν έχει «κανένα όριο μπροστά στο να προστατεύσει τον κ.Πολάκη».

Μπαλάφας: «Δώρο εξ ουρανού» για τον Μητσοτάκη η τοποθέτηση Πολάκη

«Λήξαν» θεωρεί το ζήτημα που προέκυψε μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ο Γιάννης Μπαλάφας, όπως ο ίδιος δήλωσε στο Καλημέρα Ελλάδα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που εξ αρχής καταδίκασε την τοποθέτηση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας προς τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι καλύφθηκε από την επανατοποθέτηση Πολάκη, σημειώνοντας πως «νομίζω το θέμα έχει λήξει. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να επανατοποθετηθεί».

Ο ίδιος κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι, κάνει «σπέκουλα και γενίκευση του θέματος, η οποία πάει αλλού».

Όπως είπε μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «προσπάθησε να αλλάξει όλο το κλίμα, το ‘στρίμωγμα’ που είχε για το δώρο των Χριστουγέννων», εκτιμώντας ότι η αστοχία του Παύλου Πολάκη «ήταν μια ευκαιρία που του ήρθε από τον ουρανό».

Τέλος, σύμφωνα με τον ίδιο, ο τρόπος με τον οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση χειρίστηκε το θέμα «δεν την τιμά».

Κουρουμπλής: Κακώς μίλησε ο Πολάκης – Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα

«Ατυχής η δήλωση Πολάκη, κακώς έβγαλε το ΦΕΚ ο Παύλος Πολάκης, κακώς μίλησε για αυτό το θέμα. Δεν είχε κανένα λόγο να ανοίξει αυτό το ζήτημα» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε «υπάρχουν και λαθεμένες στιγμές. Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε καμία δουλειά να μπει σε αυτό το διάλογο» .

Παράλληλα απάντησε ότι «δεν είναι λάθος» να ζητούσε συγγνώμη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας για την επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Ωστόσο ατυχής ήταν για τον κ. Κουρουμπλή και η δήλωση του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουρόπουλου. «Έκανε μία δήλωση η οποία αδικεί τα πράγματα. Αυτές είναι κατακτήσεις, δεν είναι επιδόματα, ούτε δώρα τα οποία χαρίζει το κράτος στους αναπήρους. Το κράτος οφείλει να προσφέρει σε κάθε πρόσωπο με ιδιαιτερότητα, τα μέσα για να μπορεί να είναι παραγωγικός άνθρωπος. Είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας που δεν επηρεάζει ούτε κατ’ ελάχιστον η αναπηρία την αξιοποίηση της επιστημονικής του γνώσης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για τα επιδόματα είπε ότι «έσωσαν την αξιοπρέπεια χιλιάδων ανθρώπων που έριχναν την αξιοπρέπεια τους στους κάδους των σκουπιδιών. Αυτό το φαινόμενο έχει εξαφανιστεί σχεδόν και αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση στόχευσε σωστά. Όπως ήταν το φαινόμενο αυτό δεν είναι και η επιδοματική πολιτική έπαιξε σημαντικό ρόλο σε αυτό».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ