Οι Ελβετοί αγαπούν πολύ τις γάτες: Φτιάχνουν σκάλες για να ανεβαίνουν στα κεραμίδια

Οι Ελβετοί είναι ιδιαίτερα φιλόζωοι και αγαπούν τις γάτες. Και αυτές που έχουν σπιτώσει και αυτές που κάνουν βόλτες στα κεραμίδια. Αυτό το συμπέρασμα βγάζει κανείς από τις σκάλες που κατασκευάζουν στο εξωτερικό των σπιτιών τους για να διευκολύνουν τις βόλτες των μικρών αιλουροειδών.

Η Μπριγκίτε Σούστερ (Brigitte Schuster), γραφίστρια και συγγραφέας με έδρα τη Βέρνη της Ελβετίας, παρουσιάζει τα αδιάψευστα τεκμήρια. Στο υπό έκδοση βιβλίο της, με τίτλο «Swiss Cat Ladders», δείχνει το πώς οι συμπολίτες της φροντίζουν το ελεύθερο πνεύμα της γάτας.

Σε εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών, προσαρμόζουν μια ευρύτατη ποικιλία από σκάλες για γάτες: από μια κομψή ελικοειδή κατασκευή που βρίσκεται σε καταστήματα (και μόνο το ότι μια τέτοια κατασκευή βρίσκεται σε καταστήματα λέει πολλά για τη ζωοφιλία των Ελβετών) έως πιο χειροποίητες εμπνεύσεις που αξιοποιούν γραμματοκιβώτια ή κομμένους κορμούς δέντρων.

Ορισμένες σκάλες απλώς δίνουν ελευθερία κίνησης σε γάτες που βολτάρουν στις σκεπές ή ζουν στους πάνω ορόφους, άλλες έχουν στόχο να ικανοποιήσουν την έμφυτη ανάγκη της γάτας να σκαρφαλώνει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το άλμπουμ με βραβευμένες φωτογραφίες συνοδεύουν διαγράμματα και κείμενα που εξερευνούν την κουλτούρα της σκάλας. Θα είναι δίγλωσσο (Αγγλικά και Γερμανικά) και αναμένεται να εμφανιστεί στους πάγκους των βιβλιοπωλείων τον Σεπτέμβριο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ