5 Δεκεμβρίου 2025

Πίτσα με σπαγγέτι: Ο απόλυτος συνδυασμός της απόλαυσης


Αναζητάς έναν πρωτότυπο τρόπο να αξιοποιήσεις τα μακαρόνια που περίσσεψαν ή απλώς θέλεις να δοκιμάσεις κάτι εντελώς διαφορετικό; Η πίτσα με βάση από σπαγγέτι είναι η απάντηση! Ιδανική για παιδικά πάρτι, γρήγορο μεσημεριανό ή ένα γεύμα με twist, αυτή η συνταγή παντρεύει την τραγανή υφή της πίτσας με την παρηγορητική γεύση της μακαρονάδας. Εύκολη, γρήγορη και απλά… ακαταμάχητη!

Χρόνος προετοιμασίας:

  • 10′ προετοιμασία
  • 25′ ψήσιμο
  •  Συνολικός χρόνος: περίπου 35 λεπτά

Υλικά: (για 4 άτομα)

  • 300 γρ. σπαγγέτι (βρασμένα al dente)
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα (για τη βάση)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα (για από πάνω)
  • 5-6 φέτες σαλάμι ή πεπερόνι
  • Μανιτάρια, ελιές, πιπεριές (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο για άλειμμα
  • Ρίγανη, βασιλικός (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Προετοίμασε τη βάση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τα βρασμένα σπαγγέτι με τα αυγά, την τριμμένη παρμεζάνα και τη μοτσαρέλα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.

Δημιουργία βάσης:

Άλειψε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί ή φόρμα 28-30 εκ. Άπλωσε το μείγμα σπαγγέτι ομοιόμορφα, πιέζοντάς το ελαφρά για να σχηματιστεί η “ζύμη” της πίτσας. Ψήσε για 10-12 λεπτά στους 190°C μέχρι να αρχίσει να σταθεροποιείται.

Προσθήκη υλικών:
Βγάλε τη βάση από τον φούρνο και άπλωσε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας. Πασπάλισε με μοτσαρέλα και πρόσθεσε τα αλλαντικά ή τα λαχανικά της επιλογής σου.

Τελικό ψήσιμο:
Ξαναβάλε την πίτσα στον φούρνο και ψήσε για 10-15 λεπτά ακόμα, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα. Στο τέλος, πρόσθεσε ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό για άρωμα.

Tips:

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα είδη ζυμαρικών, όπως πένες ή ριγκατόνι.
  • Για πιο τραγανή βάση, ψήσε την για 2-3 λεπτά παραπάνω πριν προσθέσεις τα υλικά.
  • Αν δεν θες να προσθέσεις αυγά, μπορείς να δέσεις τη βάση με λίγη κρέμα γάλακτος και επιπλέον τυρί.
  • Είναι εξαιρετική και την επόμενη μέρα! Ζεσταίνεται εύκολα στον φούρνο ή σε τηγάνι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ