Καταδρομικά κατευθυνόμενων πυραύλων Type 055 θέλει το Ναυτικό της Κίνας


Τη ναυπήγηση συνολικά 8 καταδρομικών κατευθυνόμενων πυραύλων Type 055 σχεδιάζει το Ναυτικό της Κίνας τα επόμενα χρόνια.

Μέχρι σήμερα έχουν ναυπηγηθεί τέσσερα πλοία εκ των οποίων ένα έχει παραδοθεί στο Ναυτικό της Κίνας και τα υπόλοιπα τρία βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ναυπήγησης, ενώ πρόκειται να ναυπηγηθούν ακόμη τέσσερα τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα το νέο πλοίο παρουσιάστηκε κατά την διάρκεια της ναυτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή της πόλης Qingdao με την ευκαιρία των εορτασμών της επετείου των 70 ετών από την ίδρυση του Κινεζικού Ναυτικού.

Τα κινεζικά καταδρομικά Type 055 αποτελούν την απάντηση του Πεκίνου στα αμερικανικά καταδρομικά Arleigh Burke και Ticonderoga αφού διαθέτουν 112 κάθετες κυψέλες εκτόξευσης πυραύλων οι οποίες μπορούν να εκτοξεύσουν αντιαεροπορικούς, αντιπλοϊκούς, ανθυποβρυχιακούς, και κρούσης χερσαίων στόχων πυραύλους.

Μελλοντικά τα κινεζικά πλοία θα μπορούν να φέρουν και αντιβαλλιστικούς πυραύλους δημιουργώντας μια ζώνη προστασίας στα ανοικτά των κινεζικών ακτών. Τα πλοία αυτά πρόκειται να συνοδεύουν τα κινεζικά αεροπλανοφόρα μαζί με τα καταδρομικά Type 052D συγκροτώντας την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ