Λιβύη: Απομακρύνονται από την Τρίπολη 325 πρόσφυγες


Οι εχθροπραξίες στη Λιβύη και συγκεκριμένα στην Τρίπολη οδήγησαν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να απομακρύνει 325 πρόσφυγες.

Η επιδείνωση της κατάστασης στην πρωτεύουσα Τρίπολη ανάγκασαν τον ΟΗΕ να μεταφέρει τους πρόσφυγες σε ένα κέντρο κράτησης στην Αζάουα, στη βορειοδυτική Λιβύη, όπου αντιμετωπίζουν «μικρότερο κίνδυνο».

Μετά από αυτή την τελευταία μεταφορά, ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που μεταφέρθηκαν από κέντρα κράτησης εξαιτίας των πολεμικών συγκρούσεων ανήλθε σε 825, σε τέσσερις επιχειρήσεις που έγιναν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη Λιβύη.

Η UNHCR ζήτησε την απελευθέρωση των υπολοίπων 3.000 προσφύγων που τελούν υπό κράτηση, ενώ νωρίτερα σήμερα οι αρχές στη Λιβύη άνοιξαν τις πύλες ενός κέντρου κράτησης παράτυπων μεταναστών στην Τρίπολη, όμως οι τρομαγμένοι Σομαλοί και άλλοι Αφρικανοί αποφάσισαν να μείνουν εκεί που βρίσκονται, καθώς φοβούνται ότι θα βρεθούν εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Περισσότεροι από 3.600 κρατούμενοι μετανάστες έχουν παγιδευτεί στην Τρίπολη αφότου ξεκίνησε η προέλαση των δυνάμεων του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, για να καταλάβουν την πρωτεύουσα της χώρας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ