Ο OHE καταδικάζει τις «σοκαριστικές» μαζικές εκτελέσεις 37 ανθρώπων στη Σαουδική Αραβία

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε σφοδρά τις «σοκαριστικές» μαζικές εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία, αναφέροντας ότι τουλάχιστον τρεις από τους 37 ανθρώπους που εκτελέστηκαν ήταν ανήλικοι τη χρονική στιγμή της καταδίκης τους.

Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε τη Μεγάλη Τρίτη 37 πολίτες που είχαν καταδικασθεί για «τρομοκρατία», και σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (HRW) η συντριπτική πλειονότητα των εκτελεσθέντων ανήκαν στη σιιτική μειονότητα του σουνιτικού βασιλείου.

«Καταδικάζω έντονα αυτές τις σοκαριστικές μαζικές εκτελέσεις που έγιναν παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν σχετικά με αυτές τις υποθέσεις από πολλούς Ειδικές Εισηγητές του ΟΗΕ, την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού και από άλλους», δήλωσε η επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, η Μισέλ Μπατσελέτ.

Στην ανακοίνωσή της, χαρακτηρίζει «αποτρόπαιο» το γεγονός ότι τουλάχιστον τρία από τα θύματα ήταν ανήλικοι κατά τη στιγμή της καταδίκης τους. «Καλώ επειγόντως την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να ξεκινήσει αμέσως μια αναθεώρηση της αντιτρομοκρατικής της νομοθεσίας προκειμένου να απαγορευθεί η θανατική ποινή για ανηλίκους», συμπλήρωσε η αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών.

Οι μαζικές αυτές εκτελέσεις ανεβάζουν σε περισσότερους από 100 τους ανθρώπους που έχουν εκτελεστεί στο σουνιτικό βασίλειο από τις αρχές του χρόνου, σύμφωνα με καταμέτρηση που προκύπτει από επίσημες ανακοινώσεις.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ