Brexit: Μεγάλες προσδοκίες από Μέι – Θέλει λύση μέχρι τον Ιούλιο


Η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι θέλει να εγκριθεί η συμφωνία της από την βουλή πριν την έναρξη του νέου ευρωπαϊκού κοινοβουλίου τον Ιούλιο.

Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον ο οποίος ξεκαθάρισε πως η συμφωνία για το Brexit εξαρτάται από το πως θα προχωρήσουν οι συνομιλίες με το Εργατικό Κόμμα για την ανεύρεση κοινής λύσης.

«Δεν μπορώ να σας δώσω συγκεκριμένο χρόνο. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς προχωρούν οι συζητήσεις με το Εργατικό Κόμμα», δήλωσε ο Λίντινγκτον στο Reuters στη Γλασκόβη όπου συμμετείχε σε συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια.

«Δεν θέλω να ορίσω μια αυστηρή ημερομηνία διότι αυτό ξεκινά από μόνο του να δημιουργεί ακαμψίες αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτραπεί να τραβήξει αυτό για πολύ ακόμα. Πραγματικά, χρειάζεται να το τελειώσουμε αυτό πριν έλθει το νέο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, φέτος τον Ιούλιο», κατέληξε αναφερόμενος στο Brexit.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βρετανία βυθίστηκε στο πολιτικό χάος καθώς το κοινοβούλιο απέρριψε τρεις φορές τη συμφωνία αποχώρησης της Τερέζα Μέι και ακόμη είναι άγνωστο για το πότε και αν η χώρα θα αποχωρήσει από την Ένωση.

Η ΕΕ παρέτεινε τη σχεδιαζόμενη συμφωνία διαζυγίου από τον Μάρτιο προκειμένου να δώσει στη Μέι περιθώριο έως τις 31 Οκτωβρίου προκειμένου να πείσει το κοινοβούλιο για τους όρους της εξόδου της χώρας. Η Μέι έχει πει πως ελπίζει ότι η Βρετανία θα μπορέσει να αποχωρήσει πριν η χώρα να πρέπει να λάβει μέρος στις ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα για κάτι τέτοιο είναι πολύ στενό.

Σε ερώτηση για το εάν η συμφωνία για το Brexit μπορεί να επανέλθει πριν από τότε, ο Λίντινγκτον δήλωσε: «Θέλουμε να φέρουμε αυτή την απόφαση και πάλι πίσω στο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατόν αλλά θέλουμε να νιώσουμε ότι υπάρχει πράγματι η πιθανότητα το κοινοβούλιο να συνταχθεί σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Νομίζω ότι υπάρχει μια ευθύνη για όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων να καταλήξουν το πώς να προχωρήσει η χώρα, αυτό σημαίνει συμβιβασμούς από όλες τις πλευρές».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ