Επίθεση της ULEB στην Euroleague. “Η στάση της ECA προκαλεί πλήγματα στα συμφέροντα του ευρωπαϊκό μπάσκετ”

Η ULEB εξαπέλυσε επίθεση στην Euroleague, τονίζοντας ότι οι διαταραγμένες σχέσεις της ECA με τα εθνικά πρωταθλήματα δημιουργούν τεράστιο πλήγμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και στις εθνικές λίγκες. Η ανακοίνωση της ULEB

«Στις 8 Απριλίου 2019 η ULEB και οι Λίγκες-μέλη της, ενημερώθηκαν από την Ευρωλίγκα (ECA) σχετικά με τις αλλαγές στο καλεντάρι για τη σεζόν 2019-2020.

Στις 19 Δεκεμβρίου 2018 όλες οι λίγκες έλαβαν ένα προσχέδιο χρονοδιαγράμματος για τη σεζόν 2019-2020 από την Ευρωλίγκα- ΕCA που είχε το ρόλο της βασικής ιδέας προκειμένου οι Λίγκες να προγραμματίσουν τα εγχώρια πρωταθλήματά τους, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Στις 13 Μαρτίου 2019 η ECA προσκάλεσε όλες τις λίγκες που είναι συμμέτοχες σε αυτή, σε ένα μίτινγκ στα γραφεία της, στην Βαρκελώνη. Σε αυτό το μίτινγκ η ULEB και τα μέλη της ζήτησαν από την Ευρωλίγκα-ECA τις προϋποθέσεις για έναν καλύτερο διάλογο και διαφάνεια ώστε να είναι σε θέση να συνεργαστει η ULEB με έναν πιο θετικό τρόπο, όπως είναι αναμενόμενο με τους μετόχους. Σε αυτό το μίτινγκ δεν τέθηκε ζήτημα για κάποια σταθερή αλλαγή στο καλεντάρι, πέραν της πληροφορίας που έγινε γνωστή ότι το τελικό καλεντάρι θα επιβεβαιωθεί από το συμβούλιο της ECA στις 3 Απριλίου 2019. Μετά από αυτό το μίτινγκ ούτε η ULEB, ούτε τα μέλη της έλαβαν κάποια ενημέρωση με οποιονδήποτε τρόπο σχετικά με τις πολύ σημαντικές τροποποιήσεις που έγιναν.

Αυτές οι καθυστερημένες και με ιδιαίτερη επιρροή, αλλαγές στο καλεντάρι, που περιλαμβάνουν την έναρξη της σεζόν μία εβδομάδα νωρίτερα και την μετακίνηση του Φάιναλ Φορ μία εβδομάδα αργότερα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο τον προγραμματισμό των εγχώρων λιγκών για τη σεζόν 2019-2020. Στις περισσότερες χώρες το εθνικό καλεντάρι είχε ήδη ολοκληρωθεί, με βάση τη διαθεσιμότητα των γηπέδων και είχε σταλεί στις ομάδες.

Δυστυχώς, αυτές οι καθυστερημένες αλλαγές στο καλεντάρι είναι ακόμα ένα γεγονός στις σχέσεις της ECA με τα εγχώρια πρωταθλήματα, που προκαλεί πλήγματα στα συμφέροντα των εθνικών λιγκών και του Ευρωπαίκού μπάσκετ.

Η πεποίθηση της ULEB είναι ότι όλες οι πλευρές μπορούν να οφεληθούν από ένα ολοκληρωμένο και ισορροπημένο καλεντάρι, όπου η εγχώρια δραστηριότητα, οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και οι Εθνικές ομάδες, έχουν όλες θέση. Για το καλό του μπάσκετ, η ULEB πιστεύει και υπερασπίζεται τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού αθλητικού μοντέλου, που είναι βασισμένο στα αθλητικά κριτήρια και με ανοιχτή πρόσβαση στη δομή της πυραμίδας”

H ULEB και τα μέλη της περιμένουν ότι θα ερωτηθούν από την ECA και τους μετόχους της για μελλοντικές αποφάσεις που επηρρεάζουν γενικά τα συμφέροντα του μπάσκετ στην Ευρώπη και ειδικά αυτά των εθνικών λιγκών».

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ