Λαμία – ΑΕΚ: “Κιτρινόμαυρο” πάρτι και τώρα ΠΑΟΚ – video


Η ΑΕΚ προκρίθηκε δια περιπάτου στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση συνέτριψε εκτός έδρας τη Λαμία με 4-0 κι ετοιμάζεται για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.

Στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε 4-0 εκτός έδρας της Λαμίας και πήρε με δύο νίκες το «εισιτήριο» (2-0 στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ).

Ο Πόνσε (36΄), ο Οικονόμου (42΄), ο Μπακασέτας (53΄) και ο Βάντερσον (66΄αυτ.) πέτυχαν τα γκολ για την Ένωση, που θα αντιμετωπίσει στον τελικό της 11ης Μαϊου τον ΠΑΟΚ από τον οποίο ηττήθηκε τις δύο προηγούμενες σεζόν. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, που το ζευγάρι του τελικού είναι το ίδιο για τρίτο συνεχόμενο έτος. Ο αγώνας

Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν χώρους και δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ. Η ΑΕΚ είχε δύο δοκάρια στο πρώτο μισάωρο. Ο Πόνσε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 24, ενώ στο 28′ ο Μάνταλος σημάδεψε με κοντινό σουτ το δεξί δοκάρι της εστίας της Λαμίας. Στο 35′ ήταν η σειρά των γηπεδούχων να στείλουν τη μπάλα στο δοκάρι. Ο Μπερτόλιο, με εκτέλεση φάουλ, βρήκε τη συμβολή των δοκών.

Στην επόμενη φάση, η ΑΕΚ βρήκε δίχτυα. Ο Λιβάγια βρέθηκε σε θέση βολής από τα αριστερά, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στο αριστερό δοκάρ, με τον Πόνσε να κάνει το 0-1 στην επαναφορά με κοντινό πλασέ.

Στο 41′, η Ένωση έκανε το 0-2. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Οικονόμου από τα πόδια του Αντέτζο και ο αμυντικός των «κιτρινόμαυρων» διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος πέτυχαν ένα ακόμη γκολ με τον Μάνταλο ο οποίος βγήκε από τα αριστερά και πλάσαρε εύστοχα.. Ο Τζήλος όμως ακύρωσε λανθασμένα το γκολ.

Ο Μπακασέτας σκόραρε στο 53’ με σουτ μέσα από την περιοχή για το 0-3 και στο 66’ ο Βάντερσον με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Στο 83′ η Λαμία είχε δοκάρι με τον Πίτι.

 Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΑΜΙΑ: Κατσικάς, Αντέτζο, Μπεχεράνο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Μπερτόγλιο, Καραμάνος, Ασούμπρε, Ρόμανιτς, Σκόνδρα, Βάντερσον.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Χουλτ, Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπακασέτας, Πόνσε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ